Ei pidä jäädä tuleen makaamaan

Sijoittaminen

Koronakuopassa 2020 kevättalvella ja tässä ähkyn jälkitaudissa syksyllä 2021 olen kiinnittänyt huomiota samaan asiaan: eri osakkeet reagoivat jopa ”markkinoitten yleisessä laskussa” eri tavalla. Niin koronakuopassa kuin nyt 20.9. teleoperaattorit ovat pitäneet hyvin pintansa, samoin terveydenhoitoala, jota lienee edesauttanut eräitten koronarokotteiden juuri todistettu sopivuus lapsillekin.

Minulla on ihan taatusti ns. käteistäkin, mutta toisaalta, lokakuu ei ole edes vielä alkanut. 20.9. pidin järkevänä keventää hiukka defensiivisiä omistuksiani. Siten ja talletuspankista siirtämilläni varoilla ostin Tietoa (osinko kohta), Konecranesia fuusioehtojen takia, Outokumpua suurimpana romauttajana ja Alphabetiä.

Hyytyminen ei tässä vauhdissa ole ainakaan viisasta.

laskumarkkina

4 thoughts on “Ei pidä jäädä tuleen makaamaan

 1. Taidan tehdä neuvosi mukaan ja ostaa tänään vähän osakkeita kunhan pörssi aukeaa.

  Tämänpäiväisessä aamu TV:ssä Tiina Helenius ja kumppanit summaroivat terävästi tämänkertaisen kurssilaskun syytä.
  Kurssilaskun ilmeisesti triggeröi kiinalaisen kiinteistöjätin Evergrande Group:n velkaongelmat. Kiinan valtio ei ole velkaantunut ja se pystyy Tiina Heleniuksen mukaan tarvittaessa hyvinkin sulattelemaan syntyvät tappiot. Kiina on kuitenkin viime aikoina antanut vaikeuksiin joutuvien yritysten ajautua selvitystilaan ja antanut omistajien kantaa taloudellinen vastuunsa ennen kuin se on ryhtynyt pelastustoimiin. Siitä lienee tälläkin kerralla kysymys.
  Maailmanlaajuisen kurssilaskun taustalla on triggaavan tekijän ohella myös muita tekijöitä kuten sijoittajien yleinen hermostuneisuus. Myös tämä seikka mainittiin Aamu TV:n haastattelussa.

 2. Ostin eilisestä dipistä Keskisuomalaista ja Titaniumia jotka ovat ranking-listani kärkipäässä.

  TietoEvry on minullakin ostolistalla.

  Näyttäisi tosiaan siltä että kannattaa ostaa Konecranesia eikä Cargotecia tulevaa yhdistymistä ajatellen.

 3. Kiitos vinkistä.
  Ostin heti eilen aamusta pörssin avautumishintaan ruotsalaispankki SEB:ä. Hyvin meni.
  Kiitos !!!!

Comments are closed.

Related Posts