EU:n teollisuustuotanto yskähti

Eurostat uutisoi täänään euroalueen kuasitasoitetun teollisuustuotannon laskenne 0.1% kesäkuussa verrattuna toukokuuhun. Koko E27 aluella ±0%.

Vuositasolla nousu 8.2% euroalueella. Teollisuustuotanto nousi vuositasolla 7.7%, eniten Slovakiassa (+23.9%), Virossa (+20.7%) ja Suomessa (+14.1%). Ainoana maana teollisuustuotanto laski Kreikassa (-5.5%).

Suomessa on nyt ylitetty  vuoden 2005 taso, indeksi keikkuu 102% kohdalla, hieman keskiarvoa korkeamalla. Kaukan ollaan silti huippuvuodesta. Kaikkein kovimmin on suhdanne rankaissut Kreikkaa (83.3), ja parhaiten menstyy Slovakia (144.7)

Tämä korreloi hyvin omien havaintojen kanssa: Slovakia on nyt pop ja in elektroniikka-alihankinnassa.

Kaikenkaikkiaan sanoisisin että ei se yksi kuukausi trendiä tee. Kohina tuntuu olevan n. ±1% kuukaudessa mutta trendi tukevan nouseva.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla