Euroopan keskuspankki toimi finanssikriisissä viimeisenä takuumiehenä

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Seppo Honkapohja on oheisessa rahamuseon esitelmässään "Mihin rahapolitiikalla pyrittään?" kertonut ansiokkaasti keskuspankkien rahapolitiikasta sekä nykyisen kriisin taustoista sekä kriisin korjaamiseksi tehdyistä poikkeuksellisista operaatioista. Pankki- ja valtio- instituutioiden tilanne on pakottanut keskuspankit poikkeuksellisiin rahoitustoimiin, joilla markkinamekanismit osittain ohitetaan ja vaikeuksissa oleville instituutioille tarjotaan edullista rahoitusta.

Sijoittajan on tärkeää huomata että Euroopan keskuspankilla ja USA:n keskuspankilla on hieman toisistaan poikkeavat tavoitteet. USA:n keskuspankin (FED) ensimmäisenä tavoitteena on työllisyyden ylläpito ja taas Euroopan keskuspankin (EKP) tavoitteena on ensi sijaisesti vakaa ja hyvin toimiva vaihdon väline, Euro. Tämän seurakusena EKP on reagoinut inflaatiopelkoihin ja nostanut korkotasoa kun taas FED vielä odottelee. (piksu toimituksen huomio)

Seppo Honkapohjan luento: honkapohja_kevat_2011.pdf

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne