Euroopan keskuspankki toimi finanssikriisissä viimeisenä takuumiehenä

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Seppo Honkapohja on oheisessa rahamuseon esitelmässään "Mihin rahapolitiikalla pyrittään?" kertonut ansiokkaasti keskuspankkien rahapolitiikasta sekä nykyisen kriisin taustoista sekä kriisin korjaamiseksi tehdyistä poikkeuksellisista operaatioista. Pankki- ja valtio- instituutioiden tilanne on pakottanut keskuspankit poikkeuksellisiin rahoitustoimiin, joilla markkinamekanismit osittain ohitetaan ja vaikeuksissa oleville instituutioille tarjotaan edullista rahoitusta.

Sijoittajan on tärkeää huomata että Euroopan keskuspankilla ja USA:n keskuspankilla on hieman toisistaan poikkeavat tavoitteet. USA:n keskuspankin (FED) ensimmäisenä tavoitteena on työllisyyden ylläpito ja taas Euroopan keskuspankin (EKP) tavoitteena on ensi sijaisesti vakaa ja hyvin toimiva vaihdon väline, Euro. Tämän seurakusena EKP on reagoinut inflaatiopelkoihin ja nostanut korkotasoa kun taas FED vielä odottelee. (piksu toimituksen huomio)

Seppo Honkapohjan luento: honkapohja_kevat_2011.pdf

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com