Euroopan keskuspankki toimi finanssikriisissä viimeisenä takuumiehenä

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Seppo Honkapohja on oheisessa rahamuseon esitelmässään "Mihin rahapolitiikalla pyrittään?" kertonut ansiokkaasti keskuspankkien rahapolitiikasta sekä nykyisen kriisin taustoista sekä kriisin korjaamiseksi tehdyistä poikkeuksellisista operaatioista. Pankki- ja valtio- instituutioiden tilanne on pakottanut keskuspankit poikkeuksellisiin rahoitustoimiin, joilla markkinamekanismit osittain ohitetaan ja vaikeuksissa oleville instituutioille tarjotaan edullista rahoitusta.

Sijoittajan on tärkeää huomata että Euroopan keskuspankilla ja USA:n keskuspankilla on hieman toisistaan poikkeavat tavoitteet. USA:n keskuspankin (FED) ensimmäisenä tavoitteena on työllisyyden ylläpito ja taas Euroopan keskuspankin (EKP) tavoitteena on ensi sijaisesti vakaa ja hyvin toimiva vaihdon väline, Euro. Tämän seurakusena EKP on reagoinut inflaatiopelkoihin ja nostanut korkotasoa kun taas FED vielä odottelee. (piksu toimituksen huomio)

Seppo Honkapohjan luento: honkapohja_kevat_2011.pdf

Related Posts

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com