Fundamentti-indeksointia koskeva patentti vastatuulessa

Research Affiliates yhtiön patenttihakemus koki takaiskun Australiassa kun se hylättiin patentoimiskelvotonta liiketoimintaa koskevana. Patentin otsikko on Valuation Indifferent Non-Capitalization Weighted Index and Portfolio eli se käsittelee fundamentti-indeksoinia. Siinä indeksin sijoituskohteita ei painotetaan niiden pörssiarvon mukaisesti vaan erilaisilla perustunnusluvuilla kuten P/E- tai P/B- suhteella.

Patentin hakija Research Affiliates ja keksijä on tehnyt menetelmää tunnetuksi tuotteilla nimellä RAFI indeksit. Lähin tuote oli Tukholmassa XACT rahastoyhtiön tarjoamana, mutta RAFI-tuoteet – XACT F Euro ja XACT F Sweden – lopetettiin vuosi sitten.

USA:ssa Research Affiliates yhtiön patenttihakemukset ovat olleet myötätuulessa. Kun fundamentti-indeksoinnin patentti US7620577 myönnettiin se sai huomiota heti seuraavan päivän Wall Street Journal lehteä myöden. Saman idearyhmän ympäriltä Research Affiliates yhtiöllä on viisi myönnettyä patenttia USA:ssa ja kuusi hakemusta.

Euroopan patenttivirastossa hakemus (No. EP1733352 ) on vastatuulessa, viraston tyly lauselma on huomautus "Statement in accordance with the notice from the European Patent Office dated 1 October 2007 concerning business methods – EPC”.

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com