Katsaus katsauksiin

Sijoittaminen

Mielestäni ei ole pitkääkään aikaa kulunut (=viime kuussa), kun OP neuvoi sijoittamaan bondeihin. Koska ko. instrumentin korko on alhainen ja myyntikulut suuret, sijoitus pitäisi kait tehdä vuosiksi?

Hiukan yllätyin tämän aamun Nordean ”uutisia”. Pilvet  väistyvät Kiinasta. Siis ei enää vanhenevaa väestöä, autoritääristä hallintoa, Taiwanin uhkailua eikä kauppasotaa USA:n kanssa? Vai olisiko niin, että väki vanhenisi taas huomenna, muttei juuri tänään? Ja tehdäkseni vertailua: en tarvitse meteorologia kertomaan tämänpäiväistä säätä, kyllä sen näkee ikkunasta, haluan meteorologin (ja mieluiten tietysti juuri Mette Mannosen…) kertomaan HUOMISEN säästä. En liioin tarvitse pankkia kertomaan, miten pörssissä juuri tällä hetkellä menee, kiva olisi, jos vähän etukäteen miettisivät esim. arvostuksia.

Hiukan kommentoisin myös otsikkoa ”historian vaikein sijoitusvuosi”. On esim. sellainen kuin long depression 1800-luvulla. Tiedän, ettei kukaan ole sellaisesta kuulutkaan, mutta oli 1800-luvun lopulla ihan merkittävä. Sitten on pari maailmansotaa, kylmä sota, great depression ja 1970-luku, joka sekin on jäänyt historian katveeseen, itselle hyvinkin tuttu ihan kokemuspohjaisesti.

Kuvan aasi ei liity tapaukseen. Kuvan lähde.

3 thoughts on “Katsaus katsauksiin

  1. ”OP painottaa edelleen hieman korkosijoituksia, joista hyvän luottokelpoisuuden yrityslainat ovat OP:n mielestä järkeviä.”

    Mikä on järkevää saattaa olla vähemmän tuottavaa. Pankeille lieneekin pääasia, että saavat omia korkorahastojaan myytyä, olipa asiakkaan tuotto kuinka huono tahansa. Kunhan on nollan paremmalla puolella ja pankki saa profikat..

  2. Kiintoisaa vaan ei yllättävää että Kanada jo himmailee. Menikö se niin että mitä pienet edellä…

Comments are closed.

Related Posts