Kiinteistönvälittäjän propagandaa

Kiinteistövälityksellä menee ilmeisesti siksi huonosti, että OP-Pohjolan kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg on julkaissut melkoisen propagandapläjäyksen.

Kiinteistöjen arvoa ei kuulemma mitatakaan rahassa vaan tunteissa eikä omistusasujaa kiinnosta asunnon hinta.

Tekstin luettuani ensimmäinen puoli tuntia meni ankarassa nauramisessa ja seuraava puoli tuntia pc:n putsaamisessa naurun pyrskähdysten jäljiltä.

Ensinnäkin aion tarjota kesämökkini hyyskän OP-Pohjolan välitettäväksi miljoonan euron hinnasta paikkaan liittyvien muistojen takia, joita en tässä julkisesti rupea sen tarkemmin ”erittelemään”.

Asunnon omistajaa ei kiinnosta siis asunnon arvo? Eräs niistä hyvin monista asioista, mistä en pk-seudulla pidä on se, että kun täällä Turussa puhutaan sivistyneesti naisista, viinasta ja lätkästä, pk-seudulla jahnataan asuntojen hintoja. Koska asunnossa todella täytyy asua, en tätä virtuaalista rikastumista suuremmin ymmärrä. Kuultuani samalta taholta tarpeeksi monta selostusta Kulosaaren hinnoista, ryhdyin vastaiskuun. Joka kerta muistin erityisesti kiittää Irakin suurlähetystön Suomen luontoon sopivasta arkkitehtuurista sekä jostain kiduttaja-Pulliaisesta (?), joka Kulosaaressa otettiin aikoinaan kiinni.

Teoriassa Sandbergin neuvot olisivat paikallaan – tosin nyt ne tulevat vuosikymmeniä myöhässä, kun tähän asti välittäjien valtti ovat olleet nimenomaan kohoavat hinnat.

En ole itse koskaan tehnyt asuntokauppaa hinnan kehitystä ajatellen. Tulevaisuus on aina arvaamaton ja asuntokauppa on niin verkkaista puuhaa, ettei siihen mikään päivätreidaus sovi.

1980 en saanut Turusta vuokra-asuntoa (jo silloinen osakekauppani sulki Yo-kylän ovet), joten jouduin ostamaan asunnon. Hinta lienee silloisesta 56.000 markasta hiukan noussut, mutta toisaalta jäin opiskelijaelämästä jo maantieteellisesti syrjään crying.  Toisekseen katson asunnon sitoneen minua liikaakin Turkuun.

Jälkimmäisessä on kysymys yhteiskunnallisestikin merkittävästä ongelmasta. Suomessa on runsaasti metsä- ja metalliteollisuutta pienillä paikkakunnilla. Jos tehdas pannaan kiinni, hulppean ok-talon markkinat jämähtävät ja työntekijät jämähtävät paikkakunnalle vailla työllistymismahdollisuuksia. "Onneksi" ansiosidonnainen pyörii angry.

Joka ainoan vuokrattavaksi tarkoitetun asuinnon olen ostanut vain ja ainoastaan asunnon tulevaa vuokratuottoa katsoen, enkä ole laskeskellut mitään hinnannousun varaan. Minulla ei liioin ole suurempaa kiinnostusta omistusteni nykyisistä markkinahinnoista.     

One thought on “Kiinteistönvälittäjän propagandaa

 1. Autotallit

  jv

  asiaa hipaisten ihan muusta, eli joensuulaisen osaketalon autotalleista, jotka ko. kombinaatio (yhtiökokouspäätös) myi juuri nyt käsistään talon asukkaille näin:

  1. talon asukkaalla oli etuosto-oikeus siihen autotalliin, jonka itselleen oli aikoinaan taloyhtiöltä vuokrannut nimiinsä;
  2. yksi autotalli jäi jäljelle ostettavaksi, ja jos sen haluaisi ostaa useampi osakas, sen saa eniten tarjoava! Muilla autotalleilla yhtä suuri kiinteä hinta.

  Kai sen homman noinkin voi sitten laillisesti hoitaa.

  Nimim. 'Rantakatu 33'

Comments are closed.

Related Posts