Kriisistä mahdollisuuteen

Kriisi Kiinaksi (wēijī) voidaan tulkita yhdistelmäksi sanoista "vaara" ja "mahdollisuus".

Uusien asuntojen hinnat laskivat Kiinassa keskimäärin 3.7% heinäkuussa vuoden takaisista arvoistaan Reutersin mukaan. Tämä on hitain lasku tänä vuonna. Joissakin suurkaupungeissa kuten Pekingissä ja Shanghaissa hinnat jopa nousivat. Asuntojen pahin lasku on selvästi nähty.

Olisiko nyt aika tarttua "mahdollisuus"-osaan kiinalaisesta kriisistä ja katsastaa kiinteistösijoitusyhtiöitä? Muutama kandidaatti alla:

China Overseas Land: (00688.hk): Melkein pelkästään manner-Kiinassa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö. Ei ylivelkaantunut ja kohtuullisen hyvät kertoimet p/b-suhdetta lukuunottamatta (p/e: 6.8, p/cf: 8.0, p/b: 1.4, osinko 2.4%). Tuore puolivuositulos ei näytä hassummalta.

Sung Hung Kai (0016:HK): Kwok-perheen välillä skandaalien ryvettämä pääasiassa Hongkongissa toimiva sijoitusyhtiö jolla myös hieman monipuolisempi portfolio hotelleineen. Tuntuu myös kohtuulliselta arvostustasoltaan (p/e: 9.9, p/cf: 9.5, p/b: 0.73, osinko 3.1%)

China resources land (01109:HK): Hieman edellisiä velkaantuneempi yhtiö jolla pääasiassa toimintaa manner-Kiinassa. P/e: 8.1, p/cf: 8.3, p/b: 1.23 ja osinko 2.5%

Guangzhou R&F Properties (02777:xhkg): Myös melko velkaantunut yhtiö jolla toimintaa pelkästään manner-Kiinassa. P/e: 3.8, p/cf: -, p/b: 0.38, ei osinkoa. Syystä halpa?

Vaihtoehtoja siis löytyy. P/b käyttö hieman arvelluttaa, miten on arvostettu "varastossa olevat" kiinteistöt? Tuo China overseas tuntuu omasta mielestä parhaalta optiolta.

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Tuloksista on n. 40% tullut ja päivitetty (Earnings Season Summary). Samalla päivitän 2023 ja 2024 ennusteet (Estimates).

Tähänastisista tuloksista suurin osa on mennyt odotusteni mukaan. Positiivisia

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com