Kriisistä mahdollisuuteen

Kriisi Kiinaksi (wēijī) voidaan tulkita yhdistelmäksi sanoista "vaara" ja "mahdollisuus".

Uusien asuntojen hinnat laskivat Kiinassa keskimäärin 3.7% heinäkuussa vuoden takaisista arvoistaan Reutersin mukaan. Tämä on hitain lasku tänä vuonna. Joissakin suurkaupungeissa kuten Pekingissä ja Shanghaissa hinnat jopa nousivat. Asuntojen pahin lasku on selvästi nähty.

Olisiko nyt aika tarttua "mahdollisuus"-osaan kiinalaisesta kriisistä ja katsastaa kiinteistösijoitusyhtiöitä? Muutama kandidaatti alla:

China Overseas Land: (00688.hk): Melkein pelkästään manner-Kiinassa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö. Ei ylivelkaantunut ja kohtuullisen hyvät kertoimet p/b-suhdetta lukuunottamatta (p/e: 6.8, p/cf: 8.0, p/b: 1.4, osinko 2.4%). Tuore puolivuositulos ei näytä hassummalta.

Sung Hung Kai (0016:HK): Kwok-perheen välillä skandaalien ryvettämä pääasiassa Hongkongissa toimiva sijoitusyhtiö jolla myös hieman monipuolisempi portfolio hotelleineen. Tuntuu myös kohtuulliselta arvostustasoltaan (p/e: 9.9, p/cf: 9.5, p/b: 0.73, osinko 3.1%)

China resources land (01109:HK): Hieman edellisiä velkaantuneempi yhtiö jolla pääasiassa toimintaa manner-Kiinassa. P/e: 8.1, p/cf: 8.3, p/b: 1.23 ja osinko 2.5%

Guangzhou R&F Properties (02777:xhkg): Myös melko velkaantunut yhtiö jolla toimintaa pelkästään manner-Kiinassa. P/e: 3.8, p/cf: -, p/b: 0.38, ei osinkoa. Syystä halpa?

Vaihtoehtoja siis löytyy. P/b käyttö hieman arvelluttaa, miten on arvostettu "varastossa olevat" kiinteistöt? Tuo China overseas tuntuu omasta mielestä parhaalta optiolta.

Related Posts

Sijoittaminen

Tulevat fuusiot

Kevään aikana on odotettavissa sekä Konecranes/Cargotec että Neles/Valmet-fuusiot.

Päivitin laskelmani siitä miten kannattaisi toimia jos näitä yhtiöitä haluaisi ostaa nyt.

Lähtökohtana on että ostaisi nyt samalla summalla

Sijoittaminen

Ilmaa ja maakaasua

Perjantaina julkistettiin useitten USA:n pankkien tuloksia, tulokset ja reaktiot taisivat olla yleensäkin sellaisia, että hyvä tulos ja kuitenkin pettymys.

Ilmiön huippuna voinee pitää JPMorgan Chasea, jonka

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com