Kuluttajat unelmoivat paremmista ajoista

Talous

Kuluttajien luottamuksen ripeä parantuminen on monasti siivittänyt pörssin iloiseen nousuun, mutta miten tällä kertaa?  Tulollaan oleva taantuma voi tuottaa yllätyksen. Korot nousevat heikentäen yritysten tuloksia, asuntojen hinnat laskevat ja kaikki yrittävät säästämällä vähentää velkakuormaansa. Keskuspankit uhoavat nostavansa korkoja aina siihen asti, että yritykset irtisanovat väkeä ja työttömyys ajaa palkkainflaatiota pienemmäksi. Lähes kaikki merkit viittaavat taantumaan vuodeksi 2024.

Kuluttajat, media ja ekonomistit haluavat kaikista ennusmerkeistä huolimatta uskoa parempaan tulevaan. Voi kunpa toive kävisi toteen eikä meidän tarvitsisi kärsiä taantuman kauhuja.

Taantuma, kun se tulee, on yleensä kohdattu noin vuoden kuluttua siitä, kun keskuspankin koronnostot päättyvät, siis ensi vuonna. Pörssikurssien pohja nähdään keskellä taantumaa, siinä vaiheessa kun keskupankit korjaavat aiheuttamaansa talouden sukellusta.  Tähän koronlaskujen alkamisen hetkeen, taantuman syvimpään alholaan, on onneksi vielä aikaa.

Lisää tietoa:

Kuvan lähde: pixabay

Related Posts