Kurkistus Helsinkiin

Markkina näyttää viikon lopuksi melko toiveikkaalta. OMXH25 on muodostanut tupla divergenssin, joka saattaa olla riittävän vahva laukaistakseen pompun laskevalle trendiviivalle. Mikäli tämä divergenssi pettää, on markkina todella pehmeässä kunnossa. Iso kuva näyttää edelleen hyvin haastavalta. Teimme paluuliikkeen tukitasolle hieman aikaisemmin, kuin olin ounastellut, joka on merkki melko suurista vaikeuksista. Yleisluonne markkinoissa on ollut hyvin karhumainen. Nopeat rekyylinousut ovat vahva merkki laskumarkkinasta sen sijaan, että ne tulkittaisiin positiiviseksi liikkeeksi. Räjähdyksenomaiset liikkeet ylöspäin ovat merkki shorttien kujanjuoksusta pikemminkin kuin optimismin innoittaneesta ostotoiminnasta. Lähiviikot kertovat, ollaanko astuttu pidempikestoiseen laskumarkkinaan vain onko tämä ehkä sittenkin vain tavallista synkempää kyykistelyä ennen nousua. Minulla on taipumus kääntyä epäilemään yleistä mielipidettä melko helposti. Jos kaikki alkavat povaamaan rankkaa laskua, on hyvin todennäköistä, ettei sitä tulla näkemään. Suuri yleisö on useimmiten väärässä.

 

Maitias

www.ViikkoRaha.info

 

One thought on “Kurkistus Helsinkiin

  1. Mukava nähdä kotimarkkina

    Mukava nähdä kotimarkkina analyysiä välillä. Jenkkimarkkinaa hemmotellaan ilmaisilla ohjelmilla ja erittäin laadukkailla tilastoilla. Täällä kaukana Pohjolassa saamme tyytyä vähempään.

Comments are closed.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com