Maailmanpankki: Suomi maailman tuotekehitysjohtaja

Suomalaiset panostavat Maailmanpankin mukaan eniten uusiin innovaatioihin ja uusiin mielenkiintoisiin asioihin, jos mittarina käytetään sitä montako henkilöä miljoonaa kohti on tuotekehitystehtävissä ja tutkimustehtävissä. 

Kovin kärki koostuu seuraavista maista:   1. Suomi, 2 Singapore, 3 Japani, 4 Tanska, 4 Norja, 5. Ruotsi, 6 Korea.

Tutkijoita ja tuotekehittäjiä miljoonaa asukasta kohden (Lähde: Maailamanpankki )

Pieniin ja keskisuuriin yrityksiimme onkin viimeisen kymmenen vuoden aikana syntynyt satoja tuhansia työpaikkoja, joista osa liittyy tähän tilastojen valossa hyvään dynaamiseen valmiuteemme tarttua uusiin asioihin. Läntisessä euroopassa panostetaan yleensä sivistykseen ja kulttuuriin joskus jopa enemmän kuin meillä, joten voi olla että emme ole kaikilla elämän osa-alueilla yhtä dynaamisia kuin uusien tuoteinnovaatioiden kohdalla, mutta pätevä toiminta yhdellä osa-alueella ei missään nimessä sulje pois sitä etteikö yhteiskunnasta löytyisi muutakin dynamiikkaa.

One thought on “Maailmanpankki: Suomi maailman tuotekehitysjohtaja

 1. Suomi on harvoja putoajia koko joukossa

   

  Suomen lisäksi näyttää tutkijoiden suhteellinen osuus pudonneen vain muutamassa maassa: Guatemala, Makedonia, Malta, Hollanti, Romania, Englanti ja Ruotsi.

  http://data.worldbank.org/indicator/SP.POP.SCIE.RD.P6/countries/1W-FI-CN-NL-SE-RO-GB?display=graph

  Suomen, samoin kuin useiden muiden kehittyneiden maiden ongelma on kääntää korkea tutkimuspanostus taloudelliseksi menestykseksi. Tuolta Maailmanpankin muilta sivustoilta löytyy tilastoja talouden menetyksestä, joihin noita panostuksia olisi syytä verrata.

  Joskus olen törmännyt esitykseen, että keskiasteen koulutus korreloisi parhaiten tulevan taloudellisen menetyksen kanssa. Silloin noista Maailmanpankin R&D-tilastoista voisi katselle osiota Technicians in R&D and equivalent staff. Vaan Suomesta ei ole ko. lukuja.

  Pekka

Comments are closed.

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com