Viestintäministeriö: Valtio tulossa partneriksi businessenkelitoimintaan (?)

  Viestintäministeri Suvi Lindén peräänkuuluttaa julkisen ja yksityisen sektorin yhteisiä toimia aloittavien tietotekniikkayritysten rahoittamiseen. Lindénin mukaan valtio voisi tulla mukaan rahoittamaan aloittavaa yritystoimintaa kun yksityistä rahoitusta on järjestynyt.

Lindén puhui asiasta Pehr Brahe ICT-keskuksen kymmenvuotisjuhlassa Raahessa 17. tammikuuta.

– Suomessa on vakavia puutteita alkuvaiheessa olevan ja kansainvälistä kasvua hakevan yritystoiminnan rahoittamisessa. Julkisen sektorin tulisi ottaa enemmän riskiä aloittavien yritysten kohdalla. Yksityisiä rahoittajia tulisi houkutella mukaan rakentamalla kannusteita riskinottoon, Lindén totesi.

– Suomalaisen koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan laadun ja vaikuttavuuden parantamiseksi tarvitaan uusia rakenteita ja toimintamalleja, jotka kannustavat rajojen ylittämiseen ja jatkuvaan uudistumiseen. Meidän on tuettava sitä, että korkeatasoinen osaaminen muuntuu kannattavaksi liiketoiminnaksi, yrityksiksi ja työpaikoiksi, Lindén tiivisti.

Lisää tietoa:  Valtioneuvoston tiedotteet

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen aseteollisuudesta

Nato-ratkaisun jälkeen Suomessa olisi kaikki syyt kiinnittää huomiota otsikon aiheeseen. Totean, että jotkut faktat saattavat yllättää, mutta ne on taatusti dokumentoitu.

1) Suomen ”köyhyys”

Sotahistoriaamme on kirjoitettu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com