Maailmantalous lähdössä kasvu-uralle

Ifo:n Saksan taloutta mittaavien indikaattoreiden mukaan keski-Euroopan kasvu on lähdössä käyntiin. IFO on julkaissut myös maailmantaloutta mittaavan indikaattorin ja siinäkin on selvää piristynymistä.

Lähde: (IFO / Saksan suhdannekehitys)

Pörssikursseille tämä tarkoittaa hyvää. Maailmantalouden nousujaksot kestävät nykyään yleensä vuodesta kahteen vuoteen. On todennäköistä, että tämäkin noususuhdanne kestää ainakin tämän vuoden loppupuolelle saakka jos ei jopa pidempään.

Maailmantaloudessa ja poliittisessa tilanteessa on epätaspainotekijöitä, jotka voivat lauetessaan aiheuttaa negatiivisia yllätyksiä, mutta olemme kuitenkin kääntymässä kohti noususuhdannetta ja voimme vain toivoa että kaikki menee tälläkin kertaa ennakoitavalla tavalla. 

Kaakkois-Aasian toipuminen on IFO:n mukaan nyt tällä kertaa seuraamassa USA:n ja Euroopan suhdanteita. Siellä nähty talouden ylikuumentuminen, inflaatio ja sen hillitsemiseksi korotettu korkotaso Kiinassa ja Intiassa ovat vaikuttaneet suhdannekehitykseen niin, että toipuminen sikäläisittäin vaatimattomalta 4..7% kasvu-uralta parempiin lukemiin alkanee parin kuukauden viiveellä. 

Lähde (IFO: Maailman suhdannekehitys

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen aseteollisuudesta

Nato-ratkaisun jälkeen Suomessa olisi kaikki syyt kiinnittää huomiota otsikon aiheeseen. Totean, että jotkut faktat saattavat yllättää, mutta ne on taatusti dokumentoitu.

1) Suomen ”köyhyys”

Sotahistoriaamme on kirjoitettu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com