Markkinakatsaus: Russell 2000 indeksi ja S&P 500

Pitkään kaivattu loma sai mieleni rentoutumaan ja hymyn kasvoilleni. Samaa näyttää tapahtuneen markkinoilla. 17.6 pohdiskelin Russell 2000 indeksiin pikkuhiljaa muodostuvaa positiivista divergenssiä ja yritin itselleni hahmotella mahdollista kehityskulkua. Tietenkään en ollut todistamassa tapahtumia vaan grillailin onnellisena herkkuja osakkeiden hypähtäessä voimakkaasti myydyltä tasolta. Eiväthän ne tulevaisuuden ajatukseni aivan odotetulla tavalla toteutuneet tietenkään, mutta olivat omille päätöksilleni etukäteen ajateltuja suuntaviivoja.

 

Keskeiset Jenkki-indeksit paukkuivat iloisesti läpi liukuvista keskiarvoista sekä laskevan trendin vastustasosta. Tämä oli varmasti tuomionpäivää odottaneille kylmä suihku niskaan ja shorteille tuli kiire sulkea positioita pitkän viikonlopun alla. Rajun nousun jälkeen näimme klassisen inside päivän, joka tyypillisesti on trendin jatkumista edeltävä tapahtuma. On ymmärrettävää, että lepoa tarvitaan kun kovaa juostaan, ja tarkkasilmäiset ovatkin panneet merkille, että tämä tapahtui aivan toukokuun lopun huipun vastustason alapuolella.

NH-NL indeksit ovat siirtyneet kaikki positiiviselle puolelle, indikoiden nousutrendin mahdollista jatkumista keskipitkällä aikavälillä. 20 päivän NH-NL teki historiallisen korkean lukeman puhkoen iloisesti +50 % tason paremmalle puolelle. Tästä tyypillisesti on seurannut pientä hengenvetoa ja sulattelua. En ihmettelisi vaikka näin tapahtuisi nytkin. Parinkymmenen pisteen pullback 50dema tasolle olisi aivan normaalia käytöstä ennen tukitason murtoyritystä. Voihan se toki olla niinkin, että maailmassa kaikki on hyvin ja juoksu jatkuu kohti kuuta taukoamatta. Mikä minä olen sitä sanomaan tai estämään.  Markkinat kertokoon mitä haluavat tehdä.

Suuren kuvan kannalta keskeistä on alkava tuloskausi. Jaksavatko tulokset yllättää positiivisesti tai edes täyttää edellisen kvartaalin ohjeistuksesta syntyneitä odotuksia. Palattuani pieneltä tauolta vatsa täynnä grilliruokaa, täytyy päivä tai pari seurailla markkinaa, jotta loman hidastamat aivot lämpiävät. Nyt on hyvä hetki käydä läpi trade kandejani kiireettömästi ja hautoa juonia.

Aurinkoa päivääsi,

Matias

 

www.hillokeisari.fi

 

 

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla