Markkinatutkimusta ja positiivista pöhinää

 

Kirjoitusvuorossa Juha Kasanen

 

Olen ottanut tavakseni kävellä päivittäin Nokian Aleksanterinkadun lippulaivamyymälän ohi ja katsoa sen ikkunasta, onko liikkeessä asiakkaita. Alkukesästä myymälä oli yleensä aina tyhjä. Sisällä oli ainoastaan muutamia myyjiä, jotka seisoivat toimettoman näköisinä.

Yhtenä aamuna loppukesästä myymälän eteen nousivat vanerilevyt ja näytti siltä, että koko putiikki suljetaan tarpeettomana.  Kyse oli kuitenkin remontista. Myymälän ilmettä uudistettiin ja ulkopuolella hehkutettiin, että syyskuun alussa tapahtuu: ”Something amazing is coming”.

Myymälä avattiin uudestaan 7. syyskuuta. Samalla esiteltiin uusi tuleva Lumia 920 puhelin, jonka käyttöjärjestelmänä on Windows Phone 8. Puhelin tosin oli vielä lasikuvun alla, eikä sitä päässyt näpelöimään. Liikkeessä ei näkynyt juuri ketään.

Pikkuhiljaa tilanne muuttui ja lokakuussa tapahtui ihme; myymälässä alkoi näkyä asiakkaita. Ei nyt ruuhkaksi asti, mutta kuitenkin.  Välillä liikkeessä oli viisi asiakasta ja joinakin päivinä jopa enemmän. Tänään torstaina, kun Lumia 920 puhelin tuli myyntiin Suomessa, oli myymälässä aamulla lähes tungosta.

Nokian Aleksanterinkadun liike on ainoastaan yksi paikka maailman tuhansien Nokian myyntipisteiden joukossa. Tilastollisesti tarkastellen havaintoni ovat täysin epäluotettavia, eivätkä kerro koko Nokian menestyksestä vielä paljoa. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Nokian tuotteiden ympärillä on pitkästä aikaa positiivista pöhinää. Myös yhtiön osakekurssi on jo värähtänyt ylöspäin aivan pohjalukemista. Voisiko Nokian parempi huominen olla alkanut?

Hyvät lukijat, liikkuessanne maailmalla tehkää havaintoja ja laittakaa palautetta, onko Nokian muissa myyntipisteissä positiivista pöhinää!

 

Lue Punaista mukia

One thought on “Markkinatutkimusta ja positiivista pöhinää

  1. Havaintoja Suomesta

    DNA-liikkeessä kävin itse ihmettelemässä lumia 920:stä enkä ollut ainoa. Muutama muukin kävi räpeltämässä ja yksi tilasikin laitteen. Positiivista pöhinää oli, mutta mikä on merkitys suuressa mittakaavassa? Vaikea sanoa, mutta hauskahan näillä on spekuloida.

Comments are closed.

Related Posts