Kursseissa on Antti Saaren mukaan nousuvaraa

Talous

Nordean Antti Saari pitää osakkeet ylipainossa ja kertoo että osakkeet voivat nousta vielä ensivuonnakin.

Koronan uusi omicron muunnos on aihtuttanut hermostuneisuutta, joka kuitenkin viimeistään muutamien viikkojen aikana laantuu.

Kurssinousun taustalla on nopea talouskasvu joka jatkuu ensi vuonna. Talouskasvu näkyy liikevaihdon kasvuna. Kun talous kasvaa keskimääräistä nopeammin niin tulokset kasvavat yleensä vielä oleellisesti tätäkin nopeammin. Kun yritysten myynti kasvaa niin kustannukset eivät yleensä kasva aivan yhtä nopeasti ja sen seurauksena voittoa jää suhteessa liikevaihdon kasvuakin enemmän.

Osakemarkkinoilla tarjolla oleva riskilisä (=mahdollisuus muita sijoituslajeja suurempaan tuottoon), on tällä hetkellä muita sijoituslajeja korkeammalla ja pitkän ajan keskiarvon yläpuolella.  Lisäkorvaus osakkeisiin liittyvän riskin ottamisesta on edelleen erittäin houkutteleva.

Sijoittajien tunnelmat ovat kuitenkin painuneet synkiksi. Tämä on positiivinen merkki. Kun synkkyyteen vaipuneetkin viimein tulevat mukaan, niin kurssit saavat nostetta.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan