Pelkoindeksi on saavuttamassa äärimmäisen pelon – nyt on pörssiostosten aika

Sijoittaminen

Pelko on ottanut sijoittajien parissa vallan – CNN:n mittama pelkoindeksi on lähellä äärimmäistä pelkoa. Nämä pelon hetket ovat olleet oikeita hetkiä tehdä pörssiostoksia.

Oheisessa kuvassa on helsingin pörssin OMXH25 indeksi sekä CNN:n pelkoindeksi. Yleensä ostokset on kannattanut tehdä silloin kun pelko on pahimmillaan.

Myyntien ajoittaminen onkin jo vaikeampi asia. Monasti pörssin euforia jatkuu vielä pitkään sen jälkeen kun CNN:n pelkoindeksi on saavuttanut äärimmäisen ahneuden vaiheen.

Tämä CNN:n pelkoindeksi on varsin herkkäliikkeinen ja se auttaa lyhyellä tähtäimellä, kuukausien tai vuoden sisällä, ajoittamaan ostoja ja myyntejä. Siitä ei ole apua silloin jos etsii sellaista vuotta, jolloin kannattaa mennä mukaan pörssisijoittajaksi.

Linkki CNN:n indeksin tarkempiin tietoihin löytyy Piksun etusivun oikeasta reunasta. Tässä kuitenkin linkki vielä varmuuden vuoksi:  https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/

Kuvan lähde:   AbdulStudio / pixabay

Nasdaq: OMXH25 indeksi

One thought on “Pelkoindeksi on saavuttamassa äärimmäisen pelon – nyt on pörssiostosten aika

  1. AP:n otsikko: ”Danske Bankin sijoitusnäkemys muuttui: pudottaa osakkeet ylipainosta neutraaliin painoon”

    Kun kurssit ovat laskeneet tarpeeksi, kantsii myydä ja kun ovat nousseet tarpeeksi, kantsii ostaa. Näin pankkien logiikka kulkee ja ex asiakkaana: kakkainen pankki kaikin puolin.

Comments are closed.

Related Posts