Nordean Antti Saari kehoittaa inflaatiosta ja nousevista koroista huolimatta ylipainottamaan osakkeita

Sijoittaminen

Rahat ovat olleet inflaationkin huomioiden parhaassa turvassa säästötilillä tai lyhyen koron rahastossa. Muut omaisuuslajit ovat laskeneet enemmän. Nordean Antti Saari kehoittaa kuitenkin edelleen ylipainottamaan osakkeita.

Syyt siihen miksi Antti Saari pitää osakkeita parhaana sijoituskohteena seuraavan kahdentoista kuukauden aikana:

  • Osakkeiden arvostustasot ovat laskeneet alle 30 vuoden keskiarvonsa. Osakkeet ovat yritysten tuloksiin nähden edullisia.
  • Yksityissijoittajien tunnelmat ovat painuneet synkiksi. Niin synkiksi että juurikaan synkemmiksi ei voi mennä. Jäljellä on yksi suunta, ylöspäin.
  • Yritysten tulokset ovat maailmanlaajuisesti ylittäneet ennusteet tälläkin tuloskaudella ja Antti Saari uskoo että tapahtunut tuloskasvu siivittää jatkossa osakkeita nousuun.

Piksu toimituksen huomio:  Ei ole Nordean etu suositella että sijoittajat makuuttaisivat rahojaan säästötileillä. Voi olla että tämä vaikuttaa Nordean suositusten sävyyn.

 

One thought on “Nordean Antti Saari kehoittaa inflaatiosta ja nousevista koroista huolimatta ylipainottamaan osakkeita

  1. Antti Saari ei analysoi oleellisimpia trendejä:
    – Nousevat korot rasittavat negatiivisesti yritysten loppuvuoden tuloksia
    – Hintainflaatio on tarkoittanut sitä että yrityskenttä on saanut paremman loppuhinnan tuotteistaan ja tämä on tarkoittanut suurempia voittoja. Hintinflaatio kääntyy vuoden aikana palkkainflaatioksi ja tämä tarkoittaa sitä että yritysten palkkakulut nousevat ja sen mukana voitot pienenevät.

    On siis olemassa negatiivisia trendejä joiden vakavuus pitäisi hinnoitella oikein osakkeisiin. Luulen että Antti Saari ei ole tehnyt tätä arviota riittävällä huolellisuudella. Jos hän olisi sen tehnyt, olisi hän sen myös tässä maininnut.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan