Nyt menossa oleva suhdannehuippu voi kestää pitkälle ensi vuoteen

Talous

Maailmantalous on OECD:n mukaan saavuttanut suhdannehuipun.  OECD ennustava indikaattori ns. composite leading indicator on useissa maissa, muun muassa Suomessa, kääntynyt vaakasuoraan. Sentimentin paraneminen on jatkossa vaimeampaa, ja suhdanneodotukset tuovat jatkossa vähemmän nostetta osakkeille ja taloudelle.

Suhdanneindikaattori ei ole luotettava työkalu sijoitusten ajoittamiseen

Suhdanneindikaattori antaa viitteitä tulevasta, mutta ei anna varmaa ajoittavaa informaatiota osakeostoja ja myyntejä varten.

Suhdannehuippu saavutettiin subprime kriisin jälkeen jo vuoden 2009 loppupuolella, mutta OECD:n mittaama suhdanne jatkui positiivisena ja osakkeet nousevalla uralla vielä vuoden tämän jälkeen.

Luottamus laski vuoden 2017 jälkeen, mutta osakkeiden arvot kestivät eivätkä reagoineet vaikka suhdannekierto kääntyikin.

Nämä esimerkit osoittavat ettei suhdanneindikaattoreihin voi täysin luottaa, jos haluaa ajoittaa osakkeiden myyntejä ja ostoja. Muutakin tietoa tarvitaan.  Voi olla että tälläkin kerralla kannattaa odottaa ja katsoa miten tilanne kehittyy ja toimia vasta sitten jos ilmaantuu jotain todellisia maailmantaloutta horjuttavia riskitekijöitä.

 

Kuvan lähde: pixabay

Related Posts