Turun hukkaputki avattu

Yhteiskunta

Kävin aikoinaan VR:n konepajalla silloin, kun siellä vielä tehtiin sellaista kuin työtä. Kun paikka muutettiin ns. kulttuurin käyttöön, olen pysynyt kaukana.

Kävijämäärät eivät liene olleet tyydyttäviä, sillä paikalle haluttiin ratapihan ylittävä silta. Aikataulu ja budjetti on tuplattu ja lopputulosta ei kukaan tarvitse. Ko. sillan vieressä on molemmin puolin ylikulkusillat jonkun sadan metrin päässä. Mainittakoon, että Kai Nyman on vanhan sillan ylittänyt aikoinaan päivittäin kouluun mennessään ja poikkeuksellisesti juuri tämä turk. silta on pysynyt jopa ehjänä, vrt. vanha Myllysilta.

Kulttuuriväellä on merkillinen tarve himoita teräs- ja betonirakenteita. Kun ovat saaneet haluamansa, esitän, että saaduissa rakennuksissa katsellaan ja kuunnellaan vain Youtubea. Kaikkea ei voi saada, sillä raha ei kasva puussa ja ala on valintansa tehnyt.

Mainittakoon, että eräs Turun aikoinaan tyhmimmistä poliitikoista, Annika Lapintie esitti siltaa vieläkin pidemmäksi, jolloin se olisi alkanut Taidemuseonmäeltä, sen tieltä olisi pitänyt kait raivata asuinrakennuksia ja hinta olisi varmaankin ylittänyt 50 miljoonaa euroa.

Aurajoen ylittää muuten kaksikin kävelysiltaa, jotka ovat olleet tuntuvan ilkivallan kohteina. Jo ekana päivänä kaljoittelijat olivat löytäneet tämän 20 milj. euroa maksaneen Logomon sateensuojan.

Related Posts