Oikotiestä

Asunnot ja metsä

Olen käyttänyt varsin kauan ko. palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t ”ujostelevat” kertoa, miten myytävänä on huoneisto as.oy:ssä, joka karhuaa konkurssipesältä miljoonaa euroa.

Siihen nähden Oikotien ratkaisu varoittaa taloyhtiölainasta on hyvä. Esim. klikkaamalla tuo kohde auki, löytyy teksti:

Kohde on yhtiölainoitettu

Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.”

Hyvä tietysti olisi, jos ostajakandidaatit myös ymmärtäisivät tekstin merkityksen.

2 thoughts on “Oikotiestä

  1. Jos yksi osakas ei maksa rahoitusvastiketta, miten asia tyypillisesti etenee. Taloyhtiö perii muilta enemmän, jotta saa velkaa lyhennettyä ja hakee kertyvää saatavaa maksuhäiriöiseltä osakkaalta, jonka kämppä aikanaan ulosmitataan ja taloayhtiö on samalla viivalla muiden velkojien kanssa perimässä saataviaan?

Vastaa

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan