Omat Rahat Katsaus: Euroalueelle velkarahalla, jenkkeihin omalla

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +18.1%,  alusta (27-05-2010) +98.8%

 

Yleistä:

Kaikki tuntuu edelleen pyörivän keskuspankkien ympärillä. Tekikö EKP liian vähän vai ei? Kuinka nopeasti FED lähtee korkojaan nostamaan? Kukaan ei enää tunnu epäilevän FED:n lähtevän kohta liikkeelle. Markkinareaktio Draghi:n puheeseen oli voimakkaan negatiivinen, mielestäni ylilyövä. Totuus on kuitenkin että korkotaso on euroopassa pitkään pakkasella ja jenkeissä lähdetään nostamaan, tämä painaa euroa heikkenemään taalaa vastaan. Nyt tuntuu rauhan taas palanneen maahan ja euroalueen pörssit nousevat.

Tämä tuntuu nyt olevan keskeisin positionti- maata, tai toimialaa tärkeämpi : Uskotko euron jatkavan heikkenemistään? Valuuttaliikkeet ovat ollet niin voimakkaita että ne tuntuvat jopa pörssi-indeksejä vahvemmin määrävän osakesalkun tuoton. Minä uskon edelleen euron heikkenemiseen. Tämä pönkittää europörssien indeksejä, mutta samalla euron arvo siis laskee. Euroalueelle kannattaa siis sijoittaa, mutta laina-euroilla. Sama koskee Japania. Jenkeissä kannatta pitää omaa rahaa.

Öljy ja monet raaka-aineet ovat laskeneet entisestään. Viimekuinen ostosuositus raaka-aineyhtiöille oli siis ainakin enenaikainen. Raaka-aineet ovat kuitenkin lähteneet ennen nousuus FED:n aloittaessa koronnostojaan. 

Kuten yleensä on nyt ennen vuodenvaihdetta syytä siivota salkusta tappiolliset positiot verojen minimoimiseksi.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

Strategia:

Vivutus on nyt nostettu tappiin (n. 54% salkun arvosta johdannaisissa – Eurostoxx50 covered call). Lähiaikoina vipua voisi siirtää Japanin. Lisä-elvytystä on odotettavissa keskuspankilta.

Osakepuolella tarvetta suuriin liikkeisiin ei ole. Kiinan ja raaka-aineiden paino salkussa on sopiva. Kiinassa ja muillakin ”kasvumarkkinoilla” voi vielä löytää edullista ostettavaa. . Raaka-aineyhtiöissä voi myös olla oston paikka, kunhan valitsee alan vahvimpia yhtiöitä. Ne joilla on nyt tase ja kassavirta kunnossa voivat tehdä hyvin edullisia ostoksia tulevaisuudena varalle. 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Uutena Salkkuun: China Overseas Land.  Melkein pelkästään manner-Kiinassa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö. Ei ylivelkaantunut ja kohtuullisen hyvät kertoimet p/b-suhdetta lukuunottamatta. Kaikista tuominpäivän saarnoista huolimatta mailmanloppu ei ole tullut Kiinan kiinteistömarkkinoille. Päinvastoin alaneva krkokanta tukee, ja elpymisen merkkejä on näkyvissä. Ylivelkaantuenisiin yhtiöihin ei tosin kannata koskea.

Myyty: Huaneng renewables . Tappiollisia positioita pitää verojen minimoimiseksi sulkea, vaikka sijoituscase edelleen mielestäni pitää paikkansa.

Kuukauden nousijat:  Hogg Robinson (+16.7%), Mineral Resources  (+16,5%),  Volkswagen (+16.1%)

Kuukauden laskijat:  Astral Foods (-35.7%), Lewis Corporation (-28.5%), BHP (-25%)

Osingot: Cherkizowo, TFS, Apple, Caterpillar, Intel, Marubeni

 

Valuutat:

Osakesalkun valuuttapainotuksia ohjaa valuuttakurssin suhde verrattuna 100-päivän liukuvaan keskiarvoon. Datat saan pienemmällä työllä suoraan barchart sivustolta. Salkku on muuten melko hyvässä tasapainossa, mutta euron painoa pitäisi vähentää. Sveitsin frangi on hieman heikentynyt arvohuipustaan, joten sieltä vosi katsastella ostettavaa.

Related Posts