Omat Rahat Katsaus: Iso kala karkasi

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +12.8%,  alusta (27-05-2010) +48.5% 

 

Salkkutapahtumat:

Suurin kala on aina se joka pääsi irti, eikö vain? Niin taisi käydä minullekin – sijoituksissa. Kuten arvokäppyrästä näkyy melkein tein valtavan tilin menemällä pitkäksi SP500 ja Eurostoxx 50 indekseihin futuureilla. Liika ahneus kuitenkin esti myymästä ajallaan. Niinpä suuri osa voitoista suli pois ennen positioiden sulkemista. No, kannattaa olla kiitollinen kaikista opetuksista jotka eivät aja vararikkoon. Joten jos alkaa tuntua kun Leonardo DiCaprio Titanicin keulassa on aikaa kuitata voitot ja mennä tyytyväisenä kotiin….

Olemme nyt tulleet siihen käänteisen puolalaisen logiikan ihmemaahan jossa hyvät talousuutiset laskevat pörssikursseja jenkeissä. Ben Bernanke vihjaa että elvytys loppuu joskus. Silloin hyvät talousuutiset tarkoittavat että elvytys loppuu entistä nopeammin, mikä on huono asia pörssikursseille. Myös Japanissa näyttää usko elvytykseen karisseen ja osakekurssit ovat laskeneet rajusti. Tässä tapauksess aolin onnekkaampi ja ylikorkeiden arvostustasojen ajamana kevensin Japanisalkkua merkittävästi ennen laskua.

Osakeindeksejä (futuureja): Eurostoxx 50 (FESXc1),  SP500 (ESc1), HangSeng (HSIc1) ja Topix (JTIc1). Lähde Saxobank

Strategia:

Kevään kurssinousut saattavat nyt olla takana. Varsinkin Japanin kurssit ovat laskussa, joten kevennän salkkua entisestään, Denki Kagaku saa tehdä seuraa Konamille ja Softbankille. Hyvät voitot toitte kiitoksia! Etelä-Afrikan Randi on viime päivinä heikentynyt voimakkaasti, joten nyt olisi erikoistarjousessa halpoja osakkeita. Aion lisätä Lewis Groupin painoa salkussa. Huonekaluketju on melko tylsä sijoituskohde, mutta viimeisimmät tulosluvut näyttävät hitaan kasvun jatkuvan. Myös Aussitaala on nyt erittäin halpa joten vanha tuttu Patties food saa palata salkkuun. Muuten alan nyt virittäytyä kesään. Johdannaiset ja muut aktiivista seurantaa vaativat saavat nyt olla.

Osingot: Citigroup, Intel, Great Eagle Holdings, H&T group, Olin, Kongsberg, Great Wall Motor, Shell, Asseco Poland, BNP Paribas

Uutena salkkuun: Tassal GroupAustralialainen kalaviljelijä ja -jalostaja. Olen kalanviljelijä-fani. Kalanhinnat ovat nousussa, ja Tassal on arvostustasoltaan edullinen verratuna Norjalaisiin kilpailjoihin. Maxitrans Industries. Niinikään auistralialainen rekan perävaunujen valmistaja ja vuokraaja. Kohtuullinen arvostustaso, Kassavirta hyvä. Kasvanut akvisitoilla, ja nyt näyttää kannattavuus kohenevan entisestään. Riskinä on riippuvuus kaivosteollisuudesta joka saattaa vähentää investoitejaan ellei talous kohene.
 
Myyty: Softbank, Konami.
 
Salkun Nousijat (1 kk): Grupa Azoty (+28%), Konami (+18.9%), Softbank (+16.2%), Netcare (+14.2%)
Salkun Laskijat (1 kk): Bakkafrost (-11.2%), Great Eagle Holding (-9.2%), DelClima (-8.4%), H&T Group (-7.7%)

Related Posts