Omat rahat katsaus: Jenkit ja Kiina alipainoon , eurooppa ylipainoon

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8.9%,  alusta (27-05-2010) +67.1%

 

Yleistä:

Kuukausi on ollut levoton. Lähes kaikki merkittävät osakeindeksit ovat olleet laskussa, Tokiota lukuunottamatta. Samalla euron kesällä alkanut heikkeneminen on kiihtynyt etenkin taalaa vastaan. Osakekurssinotkahdus on ollut erityisen voimakasta Hongkongin pörssissä missä levottomuudet ja epävarmuus Kiinan talouskasvusta ovat kasvattaneet myyntipaineita. Myös raaka-aine osakkeet ovat laskeneet voimakkaasti, onhan muunmuassa rautamalmin hinta nyt hyvin alhainen. Koska salkussa on suuri paino juuri näissä osakkeissa on salkun arvo myös notkahtanut melkoisesti vaikka euron heikkeneminen pönkittää euroissa laskettavaa arvoa.

Kevennän nyt USD-painoa salkussa koska taalan vahvistuminen on jenkkiosakkeille huono asia. Monikansallisten yritysten tulos taaloissa tulee heikkenemään, koska ulkomailta saadut voitot ovat vähemmän arvoisia – puhumattakaan vientiyritysten vaikeuksista. Näen siis jenkkihorisontissa tulospettymyksiä, jota ei nykyarvostustasolla siedetä. Samalla lähestyy FED:n korkotason nosto joka edelleen heikentää jenkkiosakkeiden vetovoimaa. Nurinkurista kyllä näen että heikon talouskasvun euroopassa on nyt parempi tilaisuus osakesijoittajalle. Myös ns kasvomarkkinat voivat olla kiinnostavia, onhan niilläkin nyt halpa valuutta talaa vasten.

 

Strategia:

Euron arvo on nyt laskenut voimakkaasti ja olen jo vähentänyt HKD- ja USD-painoa salkussa. Uskon että suurin valuuttakurssimuutos on nyt takana, mutta jatkan edelleen euron ylipainottamista ja kevennän USD- ja HKD-positioita. Seuraavaksi lähdössä on 361degrees jossa edelleen rämpii vaikeuksissa. Tilalle ostetaan eurooppalaisia osakkeita.

Vipua on tällä hetkellä covered-call positiona Eurostoxx 50-indeksissä  56%.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Myyty: Citigroup, Oriental watch Holdings​

Lisätty: Colex

Uusina salkkuun:

Haemato:Mukavasti kasvanut saksalainen geneerisiä lääkkeitä valm,istava ja välittävä yritys. Vanhva kassavirta ja hyvä osinko. Saksalaiset ovat tunnetusti tarkkoja, joten geneeriset lääkkeet ovat tuskin huono valinta. EPS-kasvua 7% viiden vuoden yli. P/E 7.9, P/CF 9.3 ja osinko 5.4%.

Surteco:Saksalainen melamiinireunalistoja ja muita pinnoitekalvoja kalusteisiin valmistava yritys. Pääosa toiminnasta saksassa mutta myyntiä mailmanlaajuisesti. Tyylipisteitä ei melamiinista ehkä saa, mutta alarivi on sitäkin tyylikkäämpi. Heikkenevä euro tuskin haittaa. 26% eps-kasvu 5 vuoden yli. P/e 12.5, P/CF 7 ja osinko 1.9%

Kuukauden nousijat: Colex (+35%), Cherkizovo (+10%), Asseco Poland (+10%)

Kuukauden laskijat: Hargreaves (-30%), Hogg Robinson (-22%), Mineral Resources (-21%)

Osingot: Intel. Oriental watch Holdings, Olin, Samsung, 361 degrees, Fortescue

 

Related Posts

Yhteiskunta

Suomi on hyväksytty Natoon

Turkki ratifioi puolenyön aikaan. Kuvassa Niinistön twiitti aamuyöstä 31.3.

Jotenkin minulla tulee mieleen Pohjantähdestä Akseli Koskelan sanat: ”Vain lahjoista kiitetään.” Kuten presidenttikin toteaa, Suomi todellakin ON vahva ja

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com