Banco Bradesco

On joitakin yrityksiä, jotka maksavat kuukausittain osinkonsa. Näitä on kiva omistaa kun sijoituksistaan saa jatkuvaa positiivista kassavirtaa.

Aiemmin Banco Bradescon  yrityksen kurssi on kehittynyt varsin suotuisasti, mutta nyttemmin kehitys on laahannut, mutta kuukausittain maksetut osingot ovat tuoneet kuitenkin sijoittajalle kassavirtaa. 

Yllä olevaan kuvaan piirsin osakkeen kurssin ja vertasin sitä yhdysvaltalaiseen finanssisektori ETF:fään (XLF). 

Finance.Yahoon mukaan pankin P/E luku on vähän yli 10 ja PEG (P/E luku jaettuna kasvulla) on 0,55.  Osinkotuotto on noin 8%. Kannattaa tutustua, jos vaikka joku innostuisi saamaan kuukausittain osinkoa mikä ylittää asuntosijoittajien tyypillisen vuokratuoton.

Pankit voivat perinteellisesti silloin hyvin kun taloudella menee hyvin. Brasilian talous on jo muutaman vuoden kitkutellut heikon kehityksensä kanssa.

Moni pelkää, että taas käy kuin niin monta kertaa ennenkin, että niin lupaava Brasilia jälleen alisuoriutuu. Voihan nyt olla asiat toisin ja Brasilia saattaa noustakin, vai? Jatketaanpa taas tämän pankin tutkimista.

Pankin markkinaosuus Brasiliassa on noin 20%. Luottoluokitusyhtiöt tekevät heitä kohtaan esitetystä kritiikistä huolimatta useasti hyvää työtä. Pankin luottoluokitukset ovat seuraavat.

Pankin tuloskunto on kasvanut jo vuosia.

Ja pankki on varsin vakavarainen.

Tuolla sijoituksella voi ottaa näkemystä Brasilian paluusta uudelleen kasvun tielle. Jotkut muut brasilialaiset pankit ovat menettäneet kannattavuuttaan, mutta se ei ole koskettanut  Bradescoa. Itau Latinalaisen-Amerikan suurin pankki antoi elokuussa positiivisen tulosvaroituksen ja ennusti tuloksensa nousevan 37%. Olen huomannut, että positiivinen tulosvaroitus on parempi merkki kuin mitä se konkreettisti kertoo. Tämä varoitus kertoo yrityksen johdon positiivisesta näkemyksestä.

Brasilian pankkeja painaa myös Petrobrasin rahanpesuepäilyt. Oikeuden dokumenttien mukaan noihin rahanpesuepäilyihin ovat sotkeentuneet Citygroup, Santander, HSBC, Itau ja Bradesco.

Petrobrassin ja Bradescon kehitys on viimeaikoina mennyt varsin samaan suuntaan.

En oikein osaa analysoida tuota pankkia, koska Brasilian kulttuuri on tuntematon minulle ja en osaa portugaliakaan. Bradesco ylläpitää positiivisen näkemyksensä Brasiliaan ja eritoten sen omiin tulonlähteisiin. He toteavat myös, että tämä näkemys on hyvin lupaava Brasilian pankki- ja vakuutussektorille ja heillä on seuraava ohjeistus.

Pankin tulos kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2014 verrattuna vuoden takaiseen 22,9%. Brasiliassa pankkien kirjanpitoon ja kupliin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Siellä jotenkin pankin korkein johto on henkilökohtaisesti vastuussa pankin väärinkäytöksistä. Ehkä siksi siellä ei ole tapahtunut amerikkalaistyylisiä pankkikriisejä.

En tunne tuota pankkia niin hyvin, että suosittelisin sitä. Mutta sitä suosittelen, että tutustukaa tuohonkin mahdollisuuteen. Se voi tuottaa hyvää hajautusta salkkuun.

 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan