Omat Rahat Katsaus: Kultasormi

 

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +12.6%,  alusta (27-05-2010) +48.2% 

 

Salkkutapahtumat:

Voimakkaimmin salkun arvoon vaikuttivat kaupat kulta- ja kuparifutuureilla. En normaalisti käy kauppaa raaka-aineilla, mutta nyt tilanne näytti niin makealta että piti lähteä mukaan. Havahduin kullan romahdukseen hieman myöhään mutta päätin silti ottaa lyhyen position. Kulta jatkoikin luisuaan vielä monta prosenttia.  Samoin kuparin luisu jota olen seurannut jo jonkun aikaa jyrkkeni. Otin siitä lyhyen position. Varsin nopeasti molemmat saavuttivat tavoitekurssin ja muhkea voitto oli toteutunut. Viime viikolla kulta kääntyi sitten hitaaseen nousuun. Juuri tällaista haluat raaka-aineissa nähdä: hidas , mutta vakaa trendi. Otin pitkän position, mutta onnistuin ensimmäisen tössimään liian tiukalla trailing-stop toimeksiannolla – tappio tuli. Otin seuraavana päivänä uuden tavallisella stopilla. Tämä on edelleen auki, nyt jo kunnolla voitolla.

Mtä tästä voimme oppia? Puolellani oli että minua eivät salkunhoitajista poiketen sido mitkään säännöt. Jos näen tilaisuuden (tällä kertaa kullassa ja kuparissa) mikään ei estä minua nopeasti tarttumasta siihen. Toisaalta valmiustilan ylläpitäminen (kurssien seuraantaa yms) ilman jatkuvaa treidaamista vaatii luontoa. Myös vara-rahasto pitää olla riittävällä tasolla että tällaisiin nopeisiin tilanteisiin voi tarttua. Riskitasot ovat suuret. Liian tiukka stop-toimeksianto teki jälleen tepposen. Jos peliin lähtee, pitää olla riittävä riskinsietokyky. Trailing stop vaatii suuremman etäisyyden vallitsevaan kurssiin. Sehän vetää toimeksiannon kurssin automaattisesti ylös myös nopeasta ylösheilahduksesta. Ja viimeiseksi: Onnella on myös osuutensa. Tällaisissa harvinaisissa voimkkaissa liikkeissä ennustaminen on tavanomaistakin vaikeampaa.

Osakepuolella oletus kurssien mataamisesta ei toteutuntu, vaan nnähtiin kunnon nousut. Covered-call startgeia ei ollut oikea. Mutta tässä näkyy miten covered-call poikkeaa  suunta-stragetioista. Vaikka olet väärässä (eli kurssit nousevat voimakkaastri) et tee kokonaisuudessa tappiota, vaan teet hieman vähemmän voittoa kuin ilman call-optioiden myyntiä. 

Jenin heikkeneminen taitaa nyt olla pääosin jo nähtyä, joten nyt voi vähitellen alkaa vahvistaa muiden valuuttojen osuuttaa: USD, NOK, SEK.

 

Kullan ja kuparin kurssit (futuurit): Kulta (Gcc1), Kupari(HGc1). lähde Saxo bank

Strategia:

Odotan edelleen kurssien nyt jämähtävän tai laskevan muutaman kuukauden tähtäimellä. Jatkan covered call -linjalla eli myyn osakeindeksien call-optioita.Valuutat ovat rauhoittuneet, jopa jeni on jämähtänyt n. 130 tasolla euroa vastaan. Vähitellen Jenin painoa voisi lähteä keventämään, etenkin Softbank tuntuu jo kovin kalliilta. Kulta-positio on pitkänä.

Osingot: Denki Kagaku, Marubeni, Konami, Tallinna Kaubamaja, Grupa Azoty, 361 degrees, Tesco, Know IT, Sparebank 1 SR, Intrum Justitia

Uutena salkkuun: KongsbergNorjalainen meriteollisuus ja puolustuskonserni. Yhtiön osake on saanut kyytiä puolustusteollisuuden heikkojen näkymien takia, vaikka toinen tukijalka on hyvässä vedossa. P/E: 10.1, p/cash flow:7.6, osinko: 3.3%. EPS kasvu viiden vuoden jaksolla 6%. Great Eagle HoldingsHongkongissa listattu kaupallisia- ja hotellikinnteistöjä omistava yhtiö. Riskipitoinen investointi, mutta mikään ei tunnu pidättelevän Kiinalaisten kiinteistöjen nousua. Vuokranantajan ehkä hieman matalampi riski kuin pelkällä grynderillä. Hieno vuosikertomus! P/e: 5.8, P/cash flow: 5.2, price/book:0.55, osinko 2%.
 
Lisätty: Oriental watch holdings.
 
Salkun Nousijat (1 kk): Great Wall motor (+27.9%), Konami corp (+15.8%), Bakkafrost P/F (+11.7%)
Salkun Laskijat (1 kk): Aspocomp (-21.1%),  H&T group (-9.1%),  Lewis Group (-8%)

Related Posts