Omat Rahat Katsaus: Laskuvarjot auki!

Olen joskus hieman hitaanpuoleinen liikkeissäni. Nyt on laskuvarjojen aukaisu jäänyt myöhäiseksi ja putoamisvauhti on jo huolestuttava. Takana on ollut ajatus avata vain yksi uusi optio tms positio viikossa, jolloin tulisi ajallista hajautusta. Mutta samalla koko portfolion "laskuvarjon" aukaisu kestää 3-4 viikkoa. Liian pitkä aika!

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +10.5%,  alusta (27-05-2010) +21.8%, 1 vuosi +15.1% 

 

Nyt olen ehtinyt saada auki vasta euroalueen laskuvarjon myymällä call option (ns. covered call). Ainakin SP500 call optio pitäisi vielä saada auki. Mutta samalla huolestuttaa myös oston ajoitus. Olen useaan otteesseen ostanut pahimpaan mahdolliseen aikaan – juuri kun pitkä pudotus on saanut minut vakuuttuneeksi että lasku on alkanut ja call-optio on myyty tulee pomppu. Pitäisiköhän ottaa uusi sääntö ja avata "laskuvarjo" vain kun indeksi on yli 14 päivän keskiarvon?

SP500 joulukuun futuurin kurssi (ESZ2) . Sininen viiva on 14 päivän keskiarvo (M14). Vihreä ja punainen ns stark-band, 1.33 kertaa keskihajonta +/-M14. Myynti vasta kun kurssi ylittää 1389?

Strategia: Markkinanäkemykseni on tällä hetkellä siis negatiivinen. En näe tekijää joka voisi katkaista kurssiluisun lähiviikkoina ellei se olisi yllättävä sopu USA:n ensi vuoden budjetista (hyvin epätodennäköistä). Myyn siis call-optiota, joissa sopimuskurssi on hieman yli markkinakurssin (out of the money). Näiden arvo laskee vähitellen jolloin saan myyntivoittoja jotka hidastavat salkun arvon laskua. Yllättävän kurssinousun tapahtuessa menetän vain sopimuskurssin ylittävän nousun osan. Olemme mielestäni nyt niin negatiivisen sentimentin vallassa että voisi jopa siirtyä ostamaan putteja, niin ylihinnoiteltuja kuin ne yleensä ovatkin.

Salkkuallokaatiossa ovat korkoinstrumentit alipainossa (ylihinnoiteltuja). Myös viimeisetkin aktiiviset rahastot on myyty pois, miksi maksaa toiselle 1-2% sijoituksen arvosta tappion tekemisestä? Samalla lähti Venäjän sijoitukset kokonaan. Pitänee etsiä vaihtoehtoja. ETF:ien lisäksi on mm. Lontoon pörssiin on listautunut joukko venäläisiä yrityksiä josuta voisi löytyä sopivia?

Salkkutapahtumat 1 kk:

Uusina salkkuun: Konami, Vaisala, Lagercranz Group

Vaisala: Yhtiö näyttääisi nyt olevan palaamassa vähitellen vanhan hyvän ajan tuloksentekoon. EPS on vielä kaukana huippuvuosien lukemista, mutta kehitys (Q3 tulos) on lupaavaa. P/e tasolla 14 ei silloin ole paljon. Hinta/kassavirta 6.4 ja osinko 4.1%.

Konami: Erilaisia pelituotteita. Kohtuulisen vakaa menijä tuulisella alalla. Suurin osa liikevaihdosta tulee Japanista. Tuttu mm. "Metal gear" pelisarjasta. EPS kasvu viiden vuoden yli 7%, P/E 14, osinko 2.6% ja hinta/kassavirta 9.6.

Lagercranz group: Ruotsalainen yhtiö joka toimii useassa kapeassa markkinasegmentissä, mm mekatroniikka, embedded electronics (mikää lienee oikea suomenkielinen käännös?) teolliset langattomat järjestelmät jne. Talous näyttää olevan kunnossa ja tuloksentekokyky vakaa. EPS kasvu 15% viiden vuoden yli, P/E 10, osinko 4.5% ja hinta/kassavirta 7.9.

Myyty: Evli greater Russia, Evli High Yield

Osingot: Wisdom tree em debt, Invicta Holdings, Aberdeen asia-pacific, Citigroup, Intel, Olam, Olin
 
Salkun Nousijat (1 kk): Bakkafrost (+10%), Softbank (+7.7%), Great Wall motor (+7.2%)
Salkun Laskijat (1 kk): Cina Yurun food (-20.7%), Olam (-12%), Olin Corp (-10%)

Valuutat:

Osakesalkun valuuttapainotuksia ohjaa valuuttakurssin suhde verrattuna 100-päivän liukuvaan keskiarvoon. Datat saan pienemmällä työllä suoraan barchart sivustolta. Ylipainossa olevat valuutata  ovat  ZAR ja JPY. Salkussa on jo melkoisesti Randia ja Jeniä. Suurimmat poikkeamat on Tsekin Koruna ja AUD jotka ovat neutraalilla painolla ja salkku tyhjä. Samoin venäjää ei ole oleenkaan

Related Posts