Omat Rahat Katsaus :Nyt myydään viimeisetkin jenkkiosakkeet

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +21.4%,  alusta (27-05-2010) +104.4%

 

Yleistä:

Vuoden tähtäimellä tärkeimpiä osakeindeksejä tarkasteltaessa näemme että SP500 on jo taantunut joukon huonoimmaksi 10.7% nousulla, kun Tokio päihittää muut 28% nousulla. SP500 on itse asiassa käytännössä pysynyt paikallaan puoli vuotta. Pidemmällä ajanjaksolla SP500 on toki vielä muita indeksejä edellä. Jenkkisijoittaja ei varmaankaan ole nyt kovin hyvällä tuulella, sillä tuottoa ei ole osakemarkkinoilla saanut oikein mistään. Kotimaiset osakkeet junnaavat paikallaan ja ulkomaisten osakesijoitusten tuottoa on syönyt taalan vahvistuminen. Jenkkien maaliskuun kehnohko työllisyystilasto taisi kuitenkin lopullisesti taittaa taalan vahvistumisen, joten nyt voimme odottaa vakaata tai heikkenevää taalaa. Nyt on aika myydä pois viimeisetkin jenkkiosakkeet, mutta vastapainoksi voi ottaa taaloissa noteerattuja futuureja, joissa ei taalan kurssi vaikuta – esimerkiski MSCI World indeksiä. Japani, Eurooppa ja varsinkin Hongkong on päinvastoin pärjännyt melko hyvin viime kuukauden.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

Strategia:

Salkun tila on nyt melko hyvä eikä suuria korjauksia tarvita. Eurooppa mukaanlukien Ruotsi ja Norja ovat edelleen ylipainossa. Ruotsista voisi vielä katsastaa lisää kohteita, onhana salkkuyhtiöt Malmbergs elektriska ja Lagercranz jo melko kalliita, eikä niihin halluaisi sijoittaa lisää. Aussitaalakin on nyt melko edullinen, mutta Australiasta on ollut vaikea löytää sijoituskohteita jotka eivät ole sidoksissa raaka-ainehintojen pianamaan kaivannaisteollisuuteen. Tähän pitänee palata. Jenkkiosakkeita myydään edelleen pois, seuraavana Olin corporation joka uutisoi yrityskaupasta jossa Olin ostaa Dow:n kloori-alkaalitoiminnot. Sinänsä järkevämmästä päästä oleva kauppa, mutta kurssi nousi tästä uutisesta jo turhankin korkeaksi.

Vipua on edelleen eurostoxx50:ssä covered call positiona 50%. Kun Kesäkuu-2015 Eurostoxx50 futuurit nousevat lähelle päivänkurssia siirrän osan futuureista MSCI WORLD indeksiin jok aon noteerattu taaloissa.

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Myyty: Verkkokauppa. Arvostustaso on melko korkea eikä näköpiirissä ole mitään mikä voisi ajaa kurssia korkeammalle lähiaikoina.

Vähennetty: Kiinalainen  Great Wall Motor alkaa näyttää melko kalliilta muihin autovalmistajiin nähden, joten puolitin position.

Lisätty: Axa

Kuukauden nousijat: H&T Group (+17.1%), Malmbergs elektriska (+15.1%), Olin Corporation  (+14.5%)

Kuukauden laskijat: Fortuna entertainment (-23%), Mineral Resources  (-17%), Hogg Robinson  (-12.2%)

Osingot: Intel, Olin, Agro-Kanesho

 

Related Posts