Omat Rahat Katsaus: Sateenvarjon varassa pilvenpiirtäjän katolta

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +3%,  alusta (27-05-2010) +13.3%, 1 vuosi -6.4% 

Yleistä:

No, osakemarkkinoilla tuli jyrkempi lasku kuin odotinkaan. Tässä ei pienet Call-optioden myynnit paljon riittäneet jarruttamaan. Vähän kuin hyppäisi pilvenpiirtäjän katolta sateenvarjon kanssa…ehkä hieman hidastaa putoamista, mutta lopputulos on yhtä huono. No, ei pitäisi valittaa, ilman tuota "covered call" strategiaa olisi lasku ollut pari prosenttiyksikköä suurempi.

Nyt alkaa tuntua siltä että loppupeli on lähestymässä euroopassa. Vaikka tällä viikolla on ollut rauhallisempaa ei Espanjan kurimuksesta tunnu olevan ulospääsyä. Kun pankit alkavat horjua on vakavat paikat. Euro on viimein murtautunut kunnolla ulos putkestaan ja heikentyminen on alkanut. Tässäkin voi tapahtua ylilyönti ennen kuin valuutta löytää "oikean" arvonsa. Euro saattaa laskea jopa alle pariteetin taalaan nähden Kannattanee vältää kaikkea euroissa noteerattua tai suojautua valuutan heikkenemiseltä. Asuntosijoittajat myhäilevät juuri nyt katselleessaan pörssikäyriä, mutta eivät näe euron alamäkeä. Vaikka hinnat euromääräisinä pysyisivät vakaina voi olla että sijoitus puntaan, taalaan tai jeniin olisi tuottanut moninverroin.

Jos covered call-strategia oli nelivedon kytkemistä vaikeassa maastossa, tarvitaan nyt vielä järeämpiä työkaluja. Kun seuraava rytinä alkaa tarvitaan telaketjuja ja pitää laittaa kypärät tukevasti päähän. 

Strategia:

Näin kesän kynnyksellä pitää vaihtaa vähemmän valvontaa vaativaan salkuun – kurssien tuijottelua mukavampaa puuhaakin on nimittäin. Vähennetään siis entisestään europainoa, ja ostetaan tilalle velkapapereita muissa valuutoissa. Lisäksi ostan put-optioita Milanosta, Frankfurtista ja New Yorkista. Jos kurssit lähtevätkin nousuun tulee pieni tappio. Se kestetään.

Osakkeista seuraavina on lähdössä Kulicke&Soffa sekä Michelin (vaikka pahaa tekeekin myydä). 

Seuraavan rytinän jälkeen löytyy todella edullista ostettavaa euroopasta. Pidetään ruutia kuivana että silloin pääsee ostoksille. Parempaa alennusmyyntiä ei taida tulla vuosikymmeneen.

Salkkutapahtumat 2 vko:

Myyty: –

Ostettu: Lewis Group. Vakaasti kasvanut eteläafrikkalainen huonekaluketju. Kohtuulliinen arvostustaso, hyvä kassavirta. P/E: 8.8, Osinkotuotto 2.75%, price/cashflow: 9.1 ja EPS kasvu 11% viiden vuoden yli.

Lisätty: Bilia. Kurssi on painunut niin voimakkaasti että en voinut vastustaa ostoa.

Osingot: Michelin

Salkun Nousijat (2 vko): Netcare (+9.5%), Ishares LQD (+2.3%)

Salkun Laskijat (2 vko): Oikeastaan kaikki muut…

One thought on “Omat Rahat Katsaus: Sateenvarjon varassa pilvenpiirtäjän katolta

  1. Hyvältä näyttää – pienellä näytöllä

     

    Minulla kun on vielä vanha ja pieni näyttö tietokoneessa niin se katkaisee tuottokehitystä kuvaavan käyräsi vuodenvaihteen kohdalta.

    Se käyrä näyttää ihan hyvältä, liikutaan ATH (All Time High) tason tuntumassa.

    Suosittelen vanhaa näyttöä, silloin voit katsella käyriä yhtä hölmösti kuin EU:n johto ja EKP ratkoo eurokriisiä wink.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan