Omat Rahat: Singapore

On tullut aika katsastella uusia sijoituskohteita Singaporen pörssistä. Näin sen jälkeen kun Singaporen valtiollinen sijoitusyhtiö Temasek teki käteistarjouksen lopuista elintarviketreidausyhtiön Olam:in osakkeista S$ 2.23 kurssiin joka on n. 10% yli viimeisen pörssikurssin. Kurssi nousikin heti juurikin tuohon arvoon, joten myin pois. YHtiö oli ollut painostuksen alla jonkin aikaa lyhyeksimyyntiyhtiö Muddy Watersin hyökättyä viime vuonna sitä vastaan. Kurssi painuikin välillä hyvin edulliseksi. Onneksi en silloin uskonut pahanilmanlintuja vaan ostin edullisesti lisää. Joskus vastarannankiiskenä onnistaa. Entä mitä tilalle. Haravoin totutuilla paramatreilläni (alhainen p/e, vahva kassavirta, kohtuullinen osinko) yhtiötiä, joista muutama alla.

 

Varsin moni haravaan tarttunut yhtiö oli kiinsteistösijoitysyhtiö, joita en nyt ole lisää ottamassa. Mutta tässä muutama:

Yritys Toimiala P/E P/CF Osinko EPS kasvu 5a
Spindex Työstetyt tarkkuusosat 5.5 4 3.80 % 4 %
The Hour glass Kellojen myynti 7.6 6.5 3.30 % 11 %
Comfortdelgro Kuljetus: Bussit ,Taksi 15.8 6.3 3.60 % 5 %
Jardine Matheson Holdings Monialakonserni 13.9 8 2.37 % 18 %
Keppel Corporation Offshore, infra, kiinteistä 10.3 7.2 3.80 % 10 %
Wilmar international agritrading 13 8.6 2.36 % -3 %

Jardine. Suuri suvun hallussa oleva monialakonserni joka on myös noteerattu Lontoossa. Varsin tunnettu, onhan yhtiön alkuajoista kirjoitettu jopa fiktiivinen versio (Tai-Pan, Noble house). Monimutkainen ristiinomistuksilla konglomeraatio joissa kaikkea Astra-lääkevalmistajasta polkupyörien valmistukseen. Yhtiö on muuttamassa listausta Lontoossa jotta välttäisi uudet vaatimukset riippumattomista hallitusjäsenistä. Sijoittajat kohauttavat olkapäitään, niin hyvä on suvun track record.

Wilmar international. Jos luopuu yhdestä agri-treidaajasta, miten olisi toinen tilalle? Fokus on hieman toinen, Wilmar toimii pääasiassa palmuöljyn ja öljykasvien parissa. Meno ei ole ollut aivan tasaista, mutta nyt horisonttissa näkyy jo valoa.

Keppel corporation.Myös monialakonserni,mutta pääpaino on öljynporauslautoissa. Kilpailu korealasiten kanssa on kivikovaa, mutta tilauskanta pullistelee ja viimeisimmät katsaukset näyttävät lupaavilta.

Comfortdelgro.  Bussi- sekä taksi-operaattori joka myös tuottaa IT- palveluja muille vastaaville yhtiöille. Singaporen lisäksi toimintaa briteissa ja Kiinassa. Ehkä jo hieman hintavan puoleinen, mutta melko matalariskinen valinta.

The Hour Glass. Kuten nimestä voi arvata kysessä on kello- ja korukauppaketju jolla on toimintaa Singaporen lisäksi mm. Japanissa ja mannerkiinassa. Tarkkaavaiset lukijat ehkä muistavat että salkussa on jo toinen vastaava yritys Oriental Watch Holdings, miksi siis toinen? No jos ketju on äänestetty parhaaksi kelloliikkeeksi se tekee jotakin oikein…yhtiöllä on vähemmän poainoa mannerkiinassa, missä valtion kerskakulutuksen vastainen kampanja on rokottanut luksuskellojen myyntiä. Muualla aasiassa tätä efektiä ei näy. Eikä miehellä voi koskaan olla liikaa kelloja 🙂

Spindex. Nyt olemme jo tukevasti microcap-puolella. Yhtiön osaamisesta en pysty ottamaan kantaa, mutta arvostus ja kasvu näyttävät lupaavilta. Pieneksi mausteeksi salkkuun?

Related Posts