Osake-ETF rahastoluettelo on jaoteltu maantieteellisiin alueisiin ja sijoitustrategioihin

Sijoittaminen

Piksu Toimitus on päivittänyt Piksun osake-etf-rahastoluettelon Saksan pörssistä (Frankfurt/XETRA) löytyvillä rahastoilla. Mukana ovat pääomaltaan 100 suurinta rahastoa. Näitä kuluiltaan pienempiä rahastoja käyttävät varainhoitajat siinä missä piensijoittajatkin. Kulut ovat muutama kymmenesosaprosenttia vuodessa.

ETF (=Exhange Traded Fund) rahastosijoituksia tehdään samalla tavalla kuin osakesijoituksia. Rahasto-osuuksia ostetaan ja myydään pörssissä. Kauppa tapahtuu heti ja tiedät välittömästi hinnan, jolla olet ostanut/myynyt sijoituksesi. Nämä euroopan suurimmat rahastot ovat likvidejä instrumentteja, joilla käydään kauppaa joka päivä.

Piksu Toimitus on valinnan helpottamiseksi jaotellut osakerahastot seuraaviin luokkiin:

  • Eurooppaan sijoittavat
  • USA:n markkinoille sijoittavat
  • Koko maailmaan sijoittavat
  • Kehittyville markkinoille sijoittavat
  • Aasiaan sijoittavat
  • Erilaisiin sijoitusstrategioihin keskittyvät

Etf rahastoja on kahta tyyppiä. Osinkoja jakavia (Dist) ja sellaisia jotka osingon sijasta kasvattavat pääomaa (Acc). Näistä tyypeistä kannattaa valita itselleen paremmin sopiva.

Raaka-aine sivulle lisätty ETC rahastot

Raaka-aineita käsittelevälle sivulle on lisätty joukko ETC (Exhange Traded Commodity) rahastoja. Nämä rahastot löytyvät niinikään Saksan pörssistä ja niitä saa ostetuksi samalla tavalla kuin sakasalaisia osakkeita. ETC rahastojen avulla on mahdollista hajauttaa sijoitussalkkuaan fyysisiin raaka-aineisiin.

 

One thought on “Osake-ETF rahastoluettelo on jaoteltu maantieteellisiin alueisiin ja sijoitustrategioihin

  1. Minä olen toisinaan käyttänyt noita osake- ETF rahastoja. Niillä saa kivasti maailmanlaajuista hajautusta. Ja korkorahastot ovat nekin toisinaan löytneet tiensä minun salkkuuni.

    Raaka-aine ETC rahastoja en ole käyttänyt muuta kuin joskus kulta ETC rahastoa. Olen yleensä mielummin sijoittanut kaivosyhtiöihin kuin varsinaisiin raaka-aineisiin.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan