Osakeseurannan päivitys

Sijoittaminen

Vuoden 2023 kurssit on lukittu päätöskursseihin 29.12. Tämän hetken kurssi on vuoden 2024 kohdalla. Vuosi 2025 lisätty eri paikkoihin. Vuoden 2025 luvut toistaiseksi päivittämättä.

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Salkku vuoden 2023 lopussa. Suomen osuus hieman pienentynyt USA:n ja Ruotsin paremman kehityksen perusteella.

 

Salkun kehitys 20 vuotta. Vuosi 2023 aika hyvä, 12% yli OMXHGI-indeksin. Samoin USA:n ja Ruotsin paremman kehityksen perusteella.

Top 10 -firmat kymmenen eri kriteerin perusteella.

 

3 thoughts on “Osakeseurannan päivitys

 1. Minun salkkuni tämän hetken koostumus vähän eri tyyppinen:
  Evli Yrityslaina B…………..35%
  Camurus AB………………….14%
  Skandinaviska Enskilda Banken ser. A…..10%
  Swedbank AB ser A…………….7%
  TF Bank AB…………………..7%
  STMicroelectronics N.V. ADR……6%

  Näyttää siltä että otan enemmän yhteen osakkeeseen liittyvää riskiä.
  Mutta olen tasapainottanut osakeriskiä korkosijoituksella, jonka kokoa säädän sitten tilanteen mukaan.

 2. Mielenkiintoinen salkku.

  Pankit ovat minunkin nähdäkseni hyviä ja vakaita sijoituksia ainakin muutaman vuoden tähtäimellä. Ja hyviä osingonmaksajia. Paitsi TF. Minulla on pankeista vain Nordeaa.

  Camurus on hyvä jokeri, josta saattaa tulla vielä suuri menestys. Samoin ST. Minulla tältä alalta on jokerina ASML, joka on ainakin toistaiseksi ollut hyvä. Maksaa myös pientä osinkoa ja Hollannissa näyttävät perivän oikein 15% lähdeveron osingosta.

  Yrityslaina on varmaan myös hyvä vaihtoehto, Itse olen niin osakemies, että koen yrityslainat ja rahastot tylsiksi vaihtoehdoiksi.

 3. Tuo camurus on todellinen jokeri. Joskus tämän tyyppisten kanssa onnistaa ja joskus ei onnista. Minulla on tämän camurus kanssa onnistanut ja siksi sen paino on noussut salkussa. Vähemmän onnistuneet jokerit eivät näy salkun suurimpien listalla. En ole hennonnut pudottaa tämän painoa järkevämmälle tasolle. Ei ole kiva luopua hyvästä.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne