Osakkeet ovat LähiTapiolan mukaan edullisia

LähiTapiola Varainhoidon mukaan osakkeet ovat edelleen halpoja suhteessa matalaan korkotasoon ja yritysten osingot ja osingonmaksukyky ovat hyvällä tasolla. Osakkeita tukevat myös Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lupaamat veroalet, voittojen kotiutus, infrarakentaminen ja sääntelyn purkaminen, sanoo salkunhoitaja Heikki Urpelainen LähiTapiola Varainhoidosta.

-Yritysten tulokset vuonna2017 kasvavat kohtuullisesti, jos edes maltilliset odotukset talouskasvusta toteutuvat. Heikommatkin yritykset pärjäävät nykytaloudessa kulu- ja investointivarovaisuutensa ansiosta. Voimakas tuloksia nostava syklinen nousu vaatisi raaka-aine- ja investointikysynnän selvää elpymistä. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä rakenteiltaan heikossa taloustilanteessa, sanoo Heikki Urpelainen LähiTapiola Varainhoidosta.

Urpelaisen mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lupaamat veroalet, voittojen kotiutus, infrarakentaminen ja vähäisempi sääntely tuovat mahdollisuuksia osakesijoittajille ja saattavat kiihdyttää myös Yhdysvaltain taloutta.

-USA:n kotimarkkina on vakaa ja tulokset kehittyvät Eurooppaa paremmin ilman Trumpiakin. Öljyala ei paina enää tuloksia, mutta vahvistuva dollari hiukan.

Euroopassa haasteena ovat Urpelaisen mukaan rakenteelliset ongelmat vielä pitkään. Huolta aiheuttavat etenkin poliittiset muutokset ja Italian pankit.

-Kehittyvien markkinoiden ja raaka-ainekysynnän toipuminen voisi näkyä teollisuuspalveluissa ja piristää eurooppalaisia osakemarkkinoita. Heikentyneen valuutan apu on vähäinen, sillä vientikysyntä on heikkoa muista tekijöistä kuin hinnasta johtuen.

Suomessa mielenkiintoisia yhtiöitä osingon ja tuloskasvun valossa ovat salkunhoitaja Timo Ritarin mukaan muun muassa Kone, Nokian Renkaat, Tikkurila ja Huhtamäki. Näistä Nokian Renkaat ja Tikkurila maksavat hyvää osinkoa ja hyötyvät Venäjän taloustilanteen vakautumisesta.

Related Posts