Poliittisista lakoista

Yhteiskunta

Kun Orpon hallitus muodostettiin, minä ja moni muu odotti, että SDP:tä olisi edes yritetty saada mukaan. Syyn kantaani näemme ensi maanantaina. Ja hallituksen muodostaminen oli niin työlästä, että olisikohan se SDP:n kanssa ollut enää sen vaikeampaa?

Olen moneen asiaan Orpon hallituksessa tyytymätön ja tulen ensi viikolla asiaa käsittelemään. Mutta ollakseni kerrankin lyhytsanainen 🙂

Poliittiset lakot kiellettävä kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13148

9 thoughts on “Poliittisista lakoista

 1. Aloite on saanut jo yli 60.000 kannattajaa, eilen yksinään tuli 18.000. Satatuhatta ei olisi hassumpi tavoite, sen verran turkistarhaustakin vastustettiin.

 2. 40 v parin mätämunan saikkusirkusta seuranneena kannatan myös sairausajan 1 pv karenssia

  1. Arveluttaa kyllä uudenlaiset haitalliset insentiivit, mitä samalla syntyisi. Jos on yhden päivän karenssi, se väkisinkin saisi jotkut menemään kipeänä töihin tartuttamaan muita. Ja toisaalta jos ensimmäinen päivä menee omaan piikkiin, monet saattaisivat sitten olla sen takia ikään kuin samalla rahalla vähän lisääkin sairauslomalla, jottei olisi yksin sairastamisen maksajana.

   Suo siellä, vetelä täällä.

   1. Ylös suosta ,laitetaan esim 2 karenssista vapaata sairastumiskertaa.
    Työpaikalla vitsaillaan nytkin ”saikut velä pitämättä”jne.

 3. Eikös tuon ensimmäisen tai muidenkin päivien menetykset voi hoitaa vakuutuksilla. Vakuutusmaksut fifty-fifty.

 4. Mitä jos saisi työsopimusta kirjoittaessa valita joko palkallisen ensimmäisen tai sitten sen verran korkeamman peruspalkan että on win win molemmille.

 5. Timpan idea on kerrassaan hyvä.

  Sitä voisi laajentaa koskemaan myös ansiosidonnaista päivärahaa. Jos maksaa vakuutuksen niin saa peruspäivärahan lisäksi tulevaa ansiosidonnaista.

  Nyt järjestelmä on ihmeellinen. Jos on työttömyyskassan (esim. A-kassa) jäsen niin maksaa pienen osan (muistaakseni noin 10%) vakuutuksen arvosta itse. Sitten jos jää työttömäksi niin valtio maksaa 90% korvauksista. Nämä valtion maksamat osat velotetaan veroina kaikilta työssäkäyviltä, myös niiltä jotka eivät ole kassan jäseniä. Yhteiskunta kohtelee näiltä osin erittäin epätasapuolisesti meitä työläisiä.

  Timpan idea on loistava korjaus tähän epäkohtaan. Työläisille tarvitaan tasapuolisuutta. Alas epäoikeudenmukainen valtiovalta joka kohtelee toisia meistä paremmin kuin toisia.

Comments are closed.

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On