Pörssikurssit toipuvat vauhdilla kesäkuopasta

Pörssikurssit ovat kesäkuopan jälkeen toipuneet ja pörssien arvostustasot ovat palautuneet vuoden alun tasoille. Toipuminen on monessa maassa edelleen käynnissä ja suunta on tällä hetkellä selkeästi ylöspäin. Toipumistrendiin voi vielä ehtiä mukaan, jos toimii nopeasti. Ohessa dollareissa mitattu pörssikurssien kehitys vuoden alusta lähtien.

Pörssikurssien kehitys vuoden 2015 alusta (Lähde: Google finance)

Iloisin yllättäjä on Japani, jossa pörssien arvostustasot ovat jo kymmenisen prosenttia vuoden alun tasoa ylempänä. USA:n kehitys on ollut muita vaisumpaa. USA:n kurssitaso nousi vuosia muita nopeammin ja nyt trendiin on tullut muutos. Tämän vuoden kehitys on ollut muita heikompaa. Hyvä talouskehitys on siellä nostanut pörssikurssien arvostustasot melko korkeiksi suhteessa tulevaisuuden näkymiin ja tuottoa etsitään nyt muualta. Euroalueen tasapainottuva talous ja maailmantalouden riski- ja epätasapaino- tekijöiden pieneneneminen ovat rohkaisseet sijoittamaan turvasatamaksi koetun USA:n ulkopuolelle.

Kesäkuopasta toipumista ovat vauhdittaneet monet tekijät:

  • Euroalueen taloushuolien hellittäminen
  • Yritysten kustannustason pysyminen maltillisena tukee hyvää tuloskehitystä (alhaiset korot, vakaat ja alhaiset raaka-aineiden hinnat ja palkkakustannusten maltillinen kehittyminen)
  • Kiinan talouskasvun hidastuminen ei ole enää uutinen kenellekään eikä nostata pelkoja ja huolia (osakemarkkinoiden huolestuneisuutta kuvaava vix indeksi on laskenut normaaliin tasoon)

 

 

Related Posts

Talous

Tuottajahinnat laskussa

Sijoittamisen nurinkuriselta vaikuttaviin ulottuvuuksiin kuuluu, että lähtökohtaisesti huonot uutiset voivat olla osakemarkkinoille myönteisiä. Kuten eilen julkistettu Yhdysvaltojen uusien työpaikkojen määrä, joka laski syyskuussa selvästi elokuusta.

Se

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com