Sergion lista

Laitan oheen oikean salkkuni jakautuman sekä osakkeittain että maittain. Kuulisin mielelläni näistä kommentteja.

http://sinisaariconsulting.com/salkku_osakkeittain.pdf

http://sinisaariconsulting.com/salkku_maittain.pdf

Amerikkalaiset osakkeet eivät ole seurannoissani, myös monet muut suurista sijoituksistani puuttuvat seurannoistani.

Seurantasysteemini on muutenkin muuttumassa. Voi olla, että nykyisen kaltaista listaa ei tule enää kovin pitkään. Olen koonnut datat tietopankiksi, jota on helpompi ylläpitää ja jossa on mukana enemmän yhtiöitä sekä kotimaasta että ulkomailta. Toivon mukaan siitä tulee entistä parempi.

 

2 thoughts on “Sergion lista

  1. kommentti

    Salkkusi on aikalailla minun mieleen. Itse tyytyisin vielä hiukan yksinkertaisempaan salkkuun: vielä vähemmän osakelajeja ja vielä isompi Suomipaino. Iso Suomipaino auttaa pitämään kulut pieninä kun ei liikaa harrasta eksoottisia instrumentteja. 1% kulut possasta ei kuullosta pahalta, mutta se kuullostaa, että tuo 1% possasta saattaa olla 20% tuotosta tai enemmänkin.

  2. Kulut ym.

    Kiitos kommentista. Käyn kauppaa aika harvakseltaan, joten kulut eivät ole kovin suuret. USA:n osakkeet olen viime aikoina ostanut Degiron salkkuun, jossa USA-kaupankäyntikulut ovat minimaaliset. Ruotsi on mukana koska siellä on paljon hyviä firmoja, samoin Norja.

    Osakelajeja on paljon, noin 60 kpl. Ja näistä 50 kpl edustaa alle puolta salkusta eli siellä on paljon turhankin pieniä. Olen varmaan aika huono myymään omistuksia, myyn vain silloin kun olen menettänyt uskoni firmaan. Ja ostan taas ehkä liian herkästi pieniäkin eriä kun löydän hyvän firman. Tappiolliset myyn kyllä aika pian pois. Toistaiseksi tämä strategia on toiminut aika hyvin.

     

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan