Sijoituspalveluyritykset kasvavat ja palkkaavat väkeä

Sijoituspalveluyritykset ovat koko taantuman ajan olleet Suomen eniten kasvanut toimiala.  Asiakkailta saadut palkkiotuotot (kuva oikealla) ja voitot ovat lähes kaksinkertaistuneet vuodesta 2009 selviää tilastokeskuksen tiedoista.

Sijoituspalveluyritykset ovat palkanneet uutta väkeä

Sijoituspalveluyritykset ovat merkittäviä työllistäjiä ja niinpä niiden suurin menoerä ovat hallintokulut, joita kertyi vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä 50 miljoonaa euroa, mikä on 18 miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Hallintokuluista henkilöstökulut olivat 28 miljoonaa euroa. Kasvu tarkoittaa sitä, että meillä on tänä vuonna noin 20% enemmän asiakaspalvelijoita ja myyjiä sijoituspalveluyhtiöissä kuin viime vuonna. 

Sijoituspalveluyhtiöt ovat keskimäärin vakavaraisia

Sijoituspalveluyhtiöihin ei lasketa pankkeja vaan ainoaan varsiaista sijoituspalvelua tekeviä yrityksiä. Niinpä näiden yritysten yhteenlaskettu tasevarallisuus on vain 336 miljoonaa euroa. Tasevarallisuus on palkkiotuottoihin (noin 300 miljoonaa) kohtuu hyvä ja niinpä sijoituspalveluyhtiöitä voi pitää keskimäärin vakavaraisina. Taseet kasvoivat 33 prosenttia vuoden takaisesta. Oman pääoman osuus taseiden loppusummasta oli 69 prosenttia, joka sekin on hyvää luokkaa.

Sijoituspalveluyrityksiä oli toiminnassa vuoden 2015 kolmannen neljänneksen lopussa 59 kappaletta.

Sijoituspalveluyrityksen määritelmä

Sijoituspalveluyrityksiä ovat yritykset, jotka ovat saaneet Finanssivalvonnalta sijoituspalveluyrityksen toimiluvan. Sijoituspalveluyritykset saavat harjoittaa rahoitusvälineitä koskevien toimeksiantojen välittämistä ja toteuttamista, kaupankäyntiä rahoitusvälineillä omaan lukuun, omaisuudenhoitoa, sijoitusneuvontaa, liikkeeseenlaskun järjestämistä ja sen takaamista sekä monenkeskisen kaupankäynnin järjestämistä. Lisäksi sijoituspalveluyritykset saavat tarjota edellisiin liittyviä oheispalveluita, joita ovat mm. rahoitusvälineiden säilytyspalvelut ja sijoitustutkimusten tuottaminen ja levittäminen.

2 thoughts on “Sijoituspalveluyritykset kasvavat ja palkkaavat väkeä

 1. Sijoituspalveluyritysten menestys on poissa säästäjältä

  Sijoituspalveluyritysten palkkiot kasvavat ja säästäjälle jää silloin vähemmän.

  Kärsijöinä ovat tavalliset kansalaiset, eläkeläiset ja työssäkäyvät, jotka eivät osaa hakea sijoituspalveluitaan sieltä mistä niitä edullisesti saa.

  1. Itse näkisin että se on pois

   Itse näkisin että se on pois lähinnä pankkejen lähes korottomista talletuksista, eli kärsijöinä lähinnä pankit joiden tuloksia tämä puoli-ilmainen raha ei enää nosta. Sijoittaja kuitenkin oletetusti saa jonkinlaisen tuoton sijoitukselleen, ellei nyt sijoituspalvelu ihan moraalittomasti toimi kuten erä A-kirjaimella alkava yritys, 3% merkintäpalkkio syö kummasti sijoittamisen iloa.

   Toki niitä edullisempia sijoituspalveluita on mutta se vaatii hieman enemmän aina perehtymistä kun ei ole luottohenkilöä kädestä pitäen ohjaamassa

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan