Sijoitusvakuutus/osakesäästötili/arvo-osuustili Norja/Suomi

Sijoittaminen

Tein tarkemmat vertailun eri tilimuodoista. Tässä on nyt mukana pääoman kasvu 10 vuoden sijoitusaikana. Kuvat ovat hieman pieniä, mutta klikkaamalla niiden kohdalla ne suurenevat. Takaisin-painikkeella pääsee kuvasta takaisin artikkeliin.

Sijoitusvakuutus tuo etua nimenomaan norjalaisten yhtiöiden osinkojen lähdeverovapauden myötä. Osakesäästötili on huonoin vaihtoehto.

Suomalaisille osakkeille paras vaihtoehto on osakesäästötili. Ja sijoitusvakuutus huonoin. Erot eivät kuitenkaan ole kovin suuria.

 

6 thoughts on “Sijoitusvakuutus/osakesäästötili/arvo-osuustili Norja/Suomi

 1. Luvuissa on virheitä. Korjattu versio tulossa.

 2. Korjattu, kiitos Svennelle korjausehdotuksista!

 3. Kiitos hyvistä taulukoista!

  Miten käy sijoitusvakuutuksessa USA-osingoille? Onko järkevämpää sijoittaa jenkkien osinko-osakkeisiin sijoitusvakuutuksen vai AOT:n kautta?

 4. USAn osingoista menee varmaan 15% lähdevero, koska vain Norjan ja Suomen osingot luvataan tulevan sisään ilman lähdeveroa. Pitääpä tarkistaa tämä asia Nordnetista.

  Itse sijoitan USA-osakkeisiin Degiron kautta (AO-tiliä vastaava). Tärkein syy Degiron käyttöön on alhainen kaupankäyntipalkkio 2 euroa kaikenkokoisille kaupoille. Rahat ovat siellä USD-valuuttatilillä. Ilman valuuttatiliä vaihtavat koko ajan kaiken euroiksi ja se maksaa 0,25%/kauppa.

  Löysin vielä tämän Nordnetin sivulta. Muiden maiden osinkojen lähdeveroja ei hyvitetä. Tämän takia en taida ostaa sijoitusvakuutukseen USAlaisia enkä muitakaan ulkomaisia. Brittiläisiä voi ostaa, koska niiden lähdevero on 0.

  ”Suomalaiset ja norjalaiset osingot maksetaan vakuutussopimukseen ilman lähdeveroa.

  Jos vakuutukseen sisältyy ja jos vakuutukseen liitetään sijoituskohteita, joiden ulkomaisista osingoista, koroista tai muista vastaavista tuotoista peritään lähdeveroa vakuutusyhtiöltä, vakuutusyhtiöltä perittyjä veroja ei makseta takaisin tai hyvitetä vakuutuksenottajan vakuutussäästöön. Vakuutuksenottaja saa vakuutuksessa oleviin sijoituskohteisiin liittyvät ulkomaiset osingot, korot ja mahdolliset lähdeveron alaiset tuotot vakuutussäästöönsä vähennettynä vakuutusyhtiön maksamalla lähdeverolla.”

 5. Tein sijoitushenkivakuutuksen kun se on niin kätsy kun haluaa antaa pientä perintöä myös rakkaille jotka eivät ole varsinaisesti rintaperillisiä.

  Vakuutus maksetaan ennen perinnönjakoa ja pesänselvitystä niille jotka ovat vakuutuksen edunsaajia. Tämä ratkaisi asian minun osaltani. Helppo ja testamenttia yksinkertaisempi tapa tukea rakkaiden ystävien elämää pinellä muistolla.

Comments are closed.

Related Posts