Slush 2011, onnistunut start-up tapahtuma

Kaksipäiväinen Slush 2011-tapahtuma oli täynnä nuorta huippuosaamista ja yrittäjyyttä. Tapahtumaan osallistui yli 100 itämeren alueen start-up-yritystä, jotka hakivat tapahtuman avulla sijoittajarahoitusta, vertais- ja osaamisverkostoa sekä näkemyksiä, kokemuksia, kontakteja ja neuvoja jo start-up-toiminnassa menestyneiltä yrittäjiltä ja rahoittajilta. Hyvänä esimerkkinä valmentavasta roolista tilaisuudessa käy Rovio ja sen rahoittaja Accel Partners. Molempien yritysten avainhenkilöt olivat osallistujien vapaasti käytettävissä koko tapahtuman ajan.

Tapahtuma rakentui hienosti niin sanotun Pitching Competition-kilvan ympärille. Kilpailussa valitut yritykset saivat rajoitetun estraadiajan, jonka puitteissa heidän oli vakuutettava sijoittajista koostuva jury yrityksensä ja sen liikeidean toimivuudesta ja menestysmahdollisuudesta. Kolmen karsintavaiheen (100 – 20 – 7) jälkeen valittiin kolme parasta, joista voittaja, tamperelainen Ovelin, sai 10.000 Eur:n rahapalkinnon (finaali). Loppukilpailun jury muodostui kansainvälisten riskirahoittajien edustajista (Accell Partners, Index Ventures, Fidelity Growth Partners Europe). Kotimaisista riskisijoittajista tapahtumassa esiintyivät mm. FiBAN (enkelisijoittajat), KoppiCatch, Nexit Ventures, Finnvera ja Sitra.

Kansainväliset riskirahoittajat arvioivat pohjoismaisen kiinnostavuusjärjestyksen olevan Tukholma, Helsinki, Kööpenhamina ja Oslo. Internet-ekosysteemin eurooppalaiseksi ykköspaikaksi start-up-yrittäjyyden suhteen nimettiin Berliini. Suomalaiset riskisijoittajat totesivat yksityisen rahoituksen start-up-yrityksille olevan pääsääntöisesti syndikoitua, eli yrityskohtaisen rahoituspaketin synnyttämiseen kerätään osuuksia useammalta business-enkeliltä.

Slush 2011-tapahtuma oli erittäin osaavasti, toimivasti ja kulutietoisesti järjestetty, kodikas ja hauska. Kulttuurimuutos on tällä saralla hyvällä mallilla johtavana tekijänä AaltoES. Toiminta on jalkautunut tasolle, jossa osaaminen ja halu yrittää elävät.

One thought on “Slush 2011, onnistunut start-up tapahtuma

  1. FIBAN:n toiminta saattaa kiinnostaa enkelisjoittajia

    Laitoin FIBAN (Enkelisijoittajat) organisaation linkin Piksu linkkisivulle. Vaikutti sellaiselta organisaatiolta, joka voi kiinnostaa (enkeli)sijoittajia laajemminkin:

    "FiBAN on voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka tavoitteena on luoda vahva pohja enkelisijoittajaverkostolle sekä tarjota kohtaamispaikka enkelisijoittajille ja kasvuyrityksille".

    Kai

Comments are closed.

Related Posts