Suomalaispankit vakavaraisia ja kannattavia

EKP:n pankkivalvontaviraston johtaja Jukka Vesala puhui FK:n vuotuisessa finanssifoorumissa ja loi katsausta EKP:n puoli vuotta sitten alkaneeseen pankkivalvontaan.

Suomalaispankit (Op, S-pankki, Aktia, Säästöpankit..) ovat vakavaraisia ja pärjäävät hyvin myös kannattavuudessa. Järjestämättömiä luottoja on vähän.

”Suomalaispankit hyötyvät siitä, että valvontaa suoritetaan yhteisillä pelisäännöillä. Suomi saa hyötyä siitä, että euroalueen vakaus paranee yhteisvalvonnan myötä”, Vesala sanoo.

Piksu toimituksen huomio: Pankin vakavaraisuuden seurantavastuu kuuluu osittain sijoittajalle. Talletusten ja jopa pörssiosake ja ETF rahastosijoitusten korvattavuus ei pankin konkurssin yhteydessä aina ole täysin varmaa ja sataprosenttista. Asia riippuu asiakkaan ja pankin välisestä sopimuksesta sekä paikallisesta lainsäädännöstä.

Suomalaisten suosimat ulkomaiset pankit vaikutaisivat olevan kuitenkin tällä hetkellä vakavaraisia ja luotettavia. Tässä linkit suomalaisten suosimien ulkomaalaisten pankkien viimeisimpiin osavuotiskatsauksiin:

  • Nordnet: http://org.nordnet.se/shared/stories/reports/2015/q1eng15.pdf
  • Nordea: http://www.nordea.com/Images/37-57933/2015-04-29_Income-statement-First-Quarter-2015_EN.xls
  • Danske bank: https://www.danskebank.com/en-uk/ir/Documents/2015/Q1/InterimreportQ12015.pdf

Related Posts

Talous Yhteiskunta

Kiinasta

Viime päivinä markkinat ovat hermoilleet Kiinan kehityksestä, eikä suotta.

Jos suoraan sanotaan, en ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmeessä maailmanhistorian tuhoisinta hallitsijaa Maoa rajattomasti ihaileva kommunistinen valtio

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com