Suomalaispankit vakavaraisia ja kannattavia

EKP:n pankkivalvontaviraston johtaja Jukka Vesala puhui FK:n vuotuisessa finanssifoorumissa ja loi katsausta EKP:n puoli vuotta sitten alkaneeseen pankkivalvontaan.

Suomalaispankit (Op, S-pankki, Aktia, Säästöpankit..) ovat vakavaraisia ja pärjäävät hyvin myös kannattavuudessa. Järjestämättömiä luottoja on vähän.

”Suomalaispankit hyötyvät siitä, että valvontaa suoritetaan yhteisillä pelisäännöillä. Suomi saa hyötyä siitä, että euroalueen vakaus paranee yhteisvalvonnan myötä”, Vesala sanoo.

Piksu toimituksen huomio: Pankin vakavaraisuuden seurantavastuu kuuluu osittain sijoittajalle. Talletusten ja jopa pörssiosake ja ETF rahastosijoitusten korvattavuus ei pankin konkurssin yhteydessä aina ole täysin varmaa ja sataprosenttista. Asia riippuu asiakkaan ja pankin välisestä sopimuksesta sekä paikallisesta lainsäädännöstä.

Suomalaisten suosimat ulkomaiset pankit vaikutaisivat olevan kuitenkin tällä hetkellä vakavaraisia ja luotettavia. Tässä linkit suomalaisten suosimien ulkomaalaisten pankkien viimeisimpiin osavuotiskatsauksiin:

  • Nordnet: http://org.nordnet.se/shared/stories/reports/2015/q1eng15.pdf
  • Nordea: http://www.nordea.com/Images/37-57933/2015-04-29_Income-statement-First-Quarter-2015_EN.xls
  • Danske bank: https://www.danskebank.com/en-uk/ir/Documents/2015/Q1/InterimreportQ12015.pdf

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki