Tältäkö tulevaisuus näyttää Suomen Pankissa?

Kevyttä

Suomi valmistautuu eduskunta- ja presidentinvaaleihin ja tulevaisuudessa on ainakin minusta paljon pohdittavaa niin talouden kuin politiikankin alalla. Mitä tekee Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, presidentinvaalien eräs suosikki varsinaisten poliitikkojen sarjassa?

Suomen Pankin sivujen mukaan hän kaivaa historian roskakorista Ahti Karjalaisen ja pitää aiheesta esitelmän jossain takahikiällä. Kun teksti on julkaistu Suomen Pankin sivuilla, niin mitä ihmeen tekemistä tällä kepun tupaillalla on Suomen Pankin kanssa?

Rehnin lähteet ovat paikasta kepu, kepu ja kepu, siellä Jukka Seppinenkin kait vaikutti vielä biografiaa tehdessään (?).

Yhteen asiaan Rehnin esitelmässä kiinnitän huomiota, Keynesin kirjan suomentamiseen, sillä suomentajiahan oli kaksi, Pentti Kivinen oli Karjalaisen rinnalla toinen kääntäjä.

Äitini oli 1950-luvulla Suomenmaan edeltäjässä Maakansassa toimittajana. Hän ei – luojan kiitos – ollut kepulainen, vaan oman aikansa ammattitoimittaja sen ajan pätevyyksin. Päätoimittaja käski äitini parantelemaan Karjalaisen kolumneja, johon äitini epäili pätevyyttään ottaen huomioon, että Karjalainen jo silloin oli SP:n tutkija. Päätoimittaja vastasi, ettei alkup. tekstejä VOI julkaista, koska kirjoittaja on ”sellainen peevelin puupää”. Tämä oli siis ko. puolueen pää-äänenkannattajan päätoimittajan näkemys. Vahvasti epäilen, että Karjalaisella on ollut myöhemminkin rutkasti avustajia, äitiäni pätevämpiä. Toki Karjalaisella oli matemaattista lahjakkuutta (nuorena sekä radiotiedustelun upseerin asema että loppututkinto) mutta ilmaisutaidot eivät sopineet medialle.

HS:n päätoimittaja arvioi Karjalaista näin: ”Tamminiemen pesänjakajissa me kerroimme, että Ahti Karjalainen on rapajuoppo ja kirjassa kuvattiin kotiryssäjärjestelmä, jonka olemassaolo tunnettiin, mutta siitä ei isommin kerrottu. Kotiryssäjärjestelmähän oli oikeasti vaarallinen. Se antoi Tehtaankadulle valtavan aseen harjoittaa tiedustelutoimintaa.” Lähde.

Olen kovin ikävä ihminen, kun en koskaan ole ymmärtänyt selitystä siitä, että alkoholismi on sairaus. Karjalainen kuoli haimasyöpään, se on sairaus. Alkoholismi puolestaan on oire itsekurin puutteesta ja rattijuoppona Karjalainen vaaransi muitten tielläliikkujien turvallisuuden. Sekin toki on pientä siihen nähden, miten juoppo presidentti olisi vaarantanut koko maan turvallisuutta. Kekkonen varmasti oli Sanna Marinia useammin muussa kuin työkunnossa, mutta kait Kekkonen sentään pystyi olemaan selvänäkin? Karjalaiselta se onnistui vain Antabus-kapselin turvin. Eli tällaisen suurmiehen muistoa Rehn on kunnioittanut odottaessaan puolueensa hyvin ansaitsemaa rökäletappiota kevään eduskuntavaaleissa.

Nordealta tuli tuollainen teksti. Unohtivat kokonaan Hirvensalmen suuren (tai ainakin lihavan) pojan Karjalaisen. Toisaalta tuollaiset asiat kait pankeille kuuluvatkin, vai kuinka? https://corporate.nordea.com/article/80524/blogi-suomen-julkinen-talous-ei-kestae-korkeampia-korkoja

Kuvan lähde

3 thoughts on “Tältäkö tulevaisuus näyttää Suomen Pankissa?

  1. ”Suomen julkinen talous ei kestä korkeampia korkoja”
    Näin eduskuntavaalien alla on hämmästyttävää se välinpitämättömyys, miten suuri osa puolueista ja kansalaisista suhtautuu nykyisen hallituksen holtittomaan valtiontalouden hoitoon. Vaikka ollaan jyrkänteen ja valtiontalouden syöksykierteen reunalla, vanha meno jatkuu entiseen tapaan. Presidentinkään varoituksista ei maan hallitus näytä mitään välittävän!!

    Näyttää siltä, että myös vastuullisillakin puolueilla on ote herpaantumassa. Minkäänlaista ryhtiliikettä ei näytä olevan tulossa, vaan valtion talouden annetaan mennä vapaaseen syöksyyn.

    Kuitenkin ”kaikkihan on maksettava eikö juu, mitä tässä maailmassa velkantuu”.

    1. Tekstistäni huokuu pettymys siihen, että Rehn on ollut presidentinvaalien oma suosikkini.

      1. jvon

        höh! Rehn!
        Samanlainen örisijä kuin Ahti.
        Aana – Ahnung: Kömpelö jalkapalloilijana, joten kömpelö myös pr…

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

2025

Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiassa kuvataan, miten pappilan torpparipariskunta luki lipevän papin kirjoittamaa uutta torpparisopimusta tyyliin ”ellei pappilan etu muuta edellytä”. Sopimus ei tuntunut turvaavan tulevaisuutta sen