Tapiola uudistaa arvopaperivälityksensä

 

Tapiola Pankin arvopaperivälitys on toiminut eQ Pankin vanhalla alustalla ja se on tarjonnut monille sijoittajille eQ:sta tutun käyttöliittymän arvopaperikauppaan. Nordnetin ostettua eQ Pankin välitystoiminnan on Tapiola Pankkikin joutunut miettimään uudestaan kuinka tarjota arvopaperivälityspalveluita kuten Piksu palstalla jo kesällä kerrottiin.

Nyt Tapiola Pankki on tehnyt ratkaisunsa ja päättänyt tarjoat täyden palvelun arvopaperivälityspalveluita.  Tämä tarkoittaa arvopaperivälitystä sekä sähköisesti verkossa että meklareiden henkilökohtaista palvelua. Samoin sijoitustuotevalikoima tulee olemaan kattava:  osakkeet, korkotuotteet, hyödykkeet (ETC) ja pörssinoteeratut sijoitusrahastot (ETF).

Tapiola Pankin oma osakevälitys verkossa aloittaa maaliskuussa, jolloin eQ yhteistyö loppuu. Tapiolan sivuilta löytyy jo demo osakevälitykseen, joka ei tosin alan asiantuntijalle paljoa kerro.

Välityspalvelujen lisäksi Tapiolan uusi palvelu tarjoaa kattavat säilytyspalvelut , sijoitustutkimuksen, markkinanäkemyksen ja sijoitussuositukset. Kaikki sijoitustutkimuksen tulokset ovat asiakkaiden käytössä suomenkielellä.

Piksu toimitus esitti joitain kysymyksiä Tapiola Pankin arvopaperivälitystä vetävälle Eero Salorannalle.

Eero Saloranta

Palkkiot:
Palkkiot vaikuttavat olevan rakenteeltaan ja tasoltaan samanlaiset kuin mitä oli eQ:ssa.

Tulemme julkistamaan uudistetun palvelun hinnoittelumme aivan piakkoin sivuillamme. Palkkiorakenne  muistuttaa totuttua eli aktiivisuudesta palkitaan alhaisemmilla palkkioilla. Hinnastomme tulee olemaan hyvin kilpailukykyinen.

Raportit: 
eQ:n palvelu oli tunnettu hyvistä, verottajille kelpaavista raporteista. Millaisia ovat Tapiolan nettivälityksen tarjoamat raportit?

Olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota reaaliaikaiseen raportointiin verkossa, kaikissa sijoitustuotteissa (osakkeet, korot, ETF:t, rahastot) . Uskallan sanoa että tämä puoli on erinomaisesti hoidossa. Lomake 9A eli liitteen verottajalle asiakkaamme voivat tulostaa jatkossa palvelumme kautta jo vuodelta 2011.

Aikataulu:
Osakevälitys omalla alustalla alkaa helmikuussa. Saadaanko alusta alkaen täysi tuotevalikoima?

Osakevälitys verkossa omalla alustalla käynnistyy 21.2 mennessä, aluksi kaupankäynti on mahdollista Helsingin ja Tukholman pörsseissä. Myöhemmin kuluvana vuonna mukaan tulee mm. globaalit ETF:t.

Lopuksi:
Nimi Eero Saloranta vaikuttaa tutulta, millainen on työhistoriasi alalla?

Olen toiminut alalla 90-luvun alkupuolelta alkaen eri pankeissa ja pankkiiriliikkeissä osake- ja johdannaismeklarina, emissiomyynnissä ja viimeinen vuosikymmen on mennyt näiden toimintojen vetäjänä. Tapiolaan siirryin vastaavista tehtävistä Sofia pankista. Ennen Sofia pankkia toimin Moskovassa FIM:in välitysliiketoiminnan vetäjänä.

2 thoughts on “Tapiola uudistaa arvopaperivälityksensä

  1. Suomi ja Ruotsi alkuun

     

    eli OMX Helsinki ja Tukholma osakkeet kaupankäyntikohteeksi helmikuussa, puhelimessa taisivat luvata 6. viikolle vaikka päällikkö on varovaisempi aikataulussa. Täyteen valikoimaan pääseminen voi kestää kesään saakka. Kannattaako tuota vielä edes kokeilla kun uusi hinnastokin on tuloillaan.

Comments are closed.

Related Posts