Tommi Taavilan ”Sijoitusoppeja parhailta” on sijoittamisen merkkiteos

Tommi Taavilan hiljattain ilmestynyt kirja ”Sijoitusoppeja parhailta” kuuluu ehdottomasti sijoituskirjojen parhaimmistoon. Tommi Taavila esittelee kirjassaan sijoitusalan parhaiden ikonien (Benjamin Graham, Philip Fisher, Warren Buffet, Charlie Munger, Peter Lynch, John Templeton, Ray Dalio, Jim Rogers, John Bogle) strategiat huolellisesti, niin että lukijan on mahdollisuus löytää niistä itselleen sopiva.

Hyvin esitetty tietotaidollinen sisältö ei itsessään vielä tee teoksesta tietynlaista klassikkoa vaan se, että kirjoittaja osaa opastaa lukijansa löytämään itsestään parhaat puolensa.  Tommi Taavila saa lukijan ymmärtämään, että lukijan oma ajattelutapa on tärkeä ja että kunkin sijoittajan kannattaa rakentaa itselleen oma persoonallinen tyyli. Hän piirtää vanhat mestarit esimerkkeinä siitä minkälaisia sijoitustyylejä on olemassa ja saa lukijan etsimään noista menetelmistä itselleen sopivan yhdistelmän. Vanhat mestarit ovat hänelle ihmisiä siinä missä sinä tai minä – ihmisiä joilta kannattaa ottaa mallia oman tyylin rakentamisessa ja esimerkkejä ihmisistä, jotka luottaneet itseensä ja luoneet oman menestyksellisen tyylinsä.

Kirjan tietotaidollinen sisältö on tarkkaa ja huolellista. Tommi Taavila on perehtynyt mestareiden strategioihin ja esittää ne tavalla joka on helppo omaksua. Kerronta on värikästä ja sanallista. Vaikeaa matematiikkaa on vältetty koska onnistunut sijoittaminen on loppujen lopuksi perusasioiden oikeaa priorisointia. 

Tommi Taavilan kirjaa on helppo suositella. Siinä yhdistyy huolellisesti esitetty arvokas tietotaito inhimillisyyden ymmärtämiseen ja tukemiseen. Tommi Taavila on yhteiskuntamme todellisia tukipilareita. Yhteiskuntamme ja ihmisyyden ymmärtämisemme rakentuu hänenkaltaisten ihmisten varaan. 

One thought on “Tommi Taavilan ”Sijoitusoppeja parhailta” on sijoittamisen merkkiteos

  1. Liikaa henkilökohtaista hehkutusta

    On vaikea tunnistaa itseään tuosta henkilökohtaisesta hehkutuksesta joka liittyy yhteiskunnan tukipilareihin, mutta muita kirja-arvostelun näkökulmia on vaikea lähteä kritisoimaan, koska jokainen tehy kirja on rakas lapsi johon ei osaa suhtautua kriittisesti. Näen kirjassa parantamisen varaa, mutta se on saamani palautteen mukaan paras tekemistäni. Jokainen tehköön kirjasta itse johtopäätöksensä lukemalla sen.

Comments are closed.

Related Posts