Tuleeko taantuma 2023 ja millainen se olisi?

Kevyttä Talous

lainaus: CHRISTOPHER RUGABER

Wed, February 15, 2023 at 3:36 PM GMT+2

WASHINGTON (AP)

Amerikkalaisten kulutus toipui viime kuussa heikosta jouluostoskaudesta lisäämällä kulutustaan ​​kaupoissa ja ravintoloissa nopeimmalla vauhdilla lähes kahteen vuoteen, mikä korosti talouden kestävyyttä korkeampien hintojen ja Federal Reserven useiden koronnostojen edellä.

 

Hallitus kertoi keskiviikkona, että vähittäismyynti hyppäsi 3 % tammikuussa kahden edellisen kuukauden laskun jälkeen. Se oli suurin yhden kuukauden lisäys sitten maaliskuun 2021.

 

Kasvua vauhditti autokaupan nousu sekä tervehtynyt kulutus ravintoloissa, elektroniikkaliikkeissä ja huonekaluliikkeissä. Osa autojen tuotantoa hidastaneista tarjontapulasta on helpottunut, ja lisää autoja siirtyy vähitellen jälleenmyyjille. Laajentuneet varastot ovat antaneet jälleenmyyjille mahdollisuuden vastata enemmän maan patoutunutta ajoneuvojen kysyntää.

 

Keskiviikon vahvat vähittäismyyntiluvut yhdessä vahvan tammikuun työllisyysraportin kanssa viittaavat siihen, että talous pysyy kestävänä, ehkä jopa vahvistumassa, ja sillä on pieni riski alistua taantumaan lähiaikoina. Aiemmin tällä viikolla Goldman Sachsin ekonomistit vähensivät tämän vuoden taantuman todennäköisyyttä 35 prosentista vain 25 prosenttiin.

 

One thought on “Tuleeko taantuma 2023 ja millainen se olisi?

  1. Keskuspankkien koronnostot jatkuvat edelleen ja keskuspankit pienentävät taseestaan ostamiaan velkakirjoja. Tämä kaikki tarkoittaa rahan määrän vähenemistä ja kiristyvää tilannetta niille jotka tarvitsevat rahoitusta.

    Minusta tuntuu että pitää katsoa siihen asti että korkojen nostosta luovutaan ennen kuin voidaan tehdä hyviä arvioita siitä joudutaanko taantumaan. Korkojen nostot vaikuttavat viiveellä, kenties puolen vuoden tai vuoden mittaisella. Pelkään noita viiveellä tulevia vaikutuksia. Ne tulevat ja hiljentävät taloutta vaikka ei enää tarvittaisi.

Comments are closed.

Related Posts