Turbostartti asuntosijoitusuralle ja uudet tuulet WTF?

Tervehdys, Ystävä

 

Olen viime vuodet keskittynyt voimakkaasti asuntosijoittamiseen omaisuuslajina ja sain alkutaipaleellani seuraavan neuvon:

Opettele ensin yksi omaisuuslaji ja siihen yksi toimiva strategia.

Näin tein. Ja kun tunsin kutakuinkin hallitsevani yhden asuntosijoittamisstrategian, opettelin muutaman lisää. Nyt uskallan jo todeta hallitsevani asuntosijoittamisen omaisuuslajina riittävällä tietotaidolla.

Näin jälkeenpäin ajateltuna tunnen, että saamassani neuvossa piilee suuri viisaus ja varmaankin yleisin minulle esitetty kysymys onkin, että kuinka asuntosijoittaminen kannattaisi aloittaa. Mikä olisi nopein ja järkevin tie tuloksiin? Joten, palataampa tuohon keltanokkana saamaani arvokkaaseen neuvoon vielä kerran…

Kuinka siis saada turbostartti asuntosijoittamisuralle? Miten lähtisin liikkeelle, jos aloittaisin uudestaan alusta?

1.  Hakeutuisin suoraan kokemuksia ja tuloksia omaavan ammattilaisen oppiin, sijoittaisin valmentautumiseen.

2Ostaisin ensimmäisen sijoitusasunnon suhteellisen nopeasti ammattilaisen avustuksella. Ammattilaisen avulla asiat menevät kerralla oikein. Turhat virheet syövät tuotot tai pahimmassa tapauksessa johtavat ylitsepääsemättömiin ongelmiin. Oppiminen on tehokasta ja kun omaa rahaa on pelipöydällä, omaksumisen intensiteetti kasvaa huomattavasti.

3.  Jakaisin oppimaani ja näkemyksiäni muiden sijoittajien kanssa esimerkiksi kirjoittamalla blogia aiheesta.

4. Altistaisin itseni asuntosijoittamisen tietovirralle: Lukisin muutaman alan kirjan ja seuraisin asuntosijoittamisaiheisia blogeja. "Tykkäisin" lisäksi Suomen Asuntosijoittajat Ry:n sivustosta Facebookissa ja tilaisin uutiskirjeen, saisin näin käyttööni jatkuvasti uusimman asuntosijoittamiseen liittyvän tietotaidon.

5.  Rakentaisin vaurautta asunto kerrallaanOppisin jokaisesta asuntokaupasta ja ostaisin seuraavan asunnon vieläkin taitavammin.

6. Pyrkisin säännöllisesti parantamaan suhteitani alalla toimiviin rakennuttajiin, instituutioihin, kokeneihin kiinteistövälittäjiin ja muihin sijoittajiin.

Yllä olevien asioiden lisäksi kävisin asuntosijoittamiseen liittyvissä valmennuksissa ja erityisesti käyttäisin aikaa verkostoitumiseen muiden asuntosijoittajien kanssa. Jaettu tietotaito ja kokemukset nopeuttavat matkantekoasi.

Asuntosijoittamiseen tarvittavat perustiedot oppii suhteellisen nopeasti jos ymmärtää opiskella oikeita asioita oikeassa järjestyksessä. Väitän, että säännöllisellä keskittymisellä ja oikein opein jo puolessa vuodessa on mahdollista kasvattaa osaaminen riittävälle tasolle menestyksekkään kassavirtasijoittamisen aloittamista ajatellen: ostat asunnon, teet pintaremontin (tarvittaessa) ja hankit asuntoon vuokralaisen.

Arvonnoususijoittaminen (ostat asunnon, remontoit ja myyt eteenpäin) vaatii jo enemmän tietotaitoa ja kokemusta. Mielestäni kannattaa aloittaa kassavirtasijoittamisella ja vasta tiedon, taidon ja kokemuksen karttuessa siirtyä arvonnoususijoittamiseen, mikäli se kiinnostaa.

 

Katso tästä asuntosijoittaminen perusidea tiivistettynä

 

Asuntosijoittamisesta kiinnostuneita suosittelen tutustumaan tähän sivustoon: www.SijoitaAsuntoon.fi. Sieltä voit ladata itsellesi muun muassa maksuttoman e-kirjan asuntosijoittamisesta. Samaan hengenvetoon voin ilokseni todeta, että kovakantinen asuntosijoittamiskirja valmistuu kovaa vauhtia… Kirja paljastaa mitään salailematta menestyksekkäiden asuntosijoittajien vaiettuja salaisuuksia, joita on tähän saakka säilytetty vain pienen porukan aivonystyröissä tai kassakaapissa 😉

 

Toiminnan miehen uudet haasteet

Koska yksi omaisuuslaji on nyt hanskassa, on aika siirtyä seuraavalle levelille. Olen vuoden verran opiskellut voimakkaasti (1-2h / pv) uutta omaisuuslajia ja alkanut sijoittamaan asuntojen lisäksi myös arvopapereihin. Polkaisin liikkeelle samalla tavoin kuin asuntosijoittamisessakin, eli hanat kaakkoon –periaatteella. Lähdin ammattilaisten oppiin, siirsin euroja pelipöydälle ja opiskelin ja opiskelen asiaan liittyvää säännöllisesti.

Teknisen analyysin, fundamenttien ja makrotalouden opiskelu on ollut mielenkiintoista, mutta toisaalta myös hyvin haastavaa. Tuntuu, että mitä enemmän opiskelen, sitä enemmän huomaan kuinka vähän tiedänkään kokonaisuudesta…

Ja kuten turbostarttipaketissa yllä aloittavaa asuntosijoittajaakin ohjeistin, myös minä, aloitteleva arvopaperisijoittaja aion ruveta kirjoittamaan tuttujen asuntojen lisäksi myös toistaiseksi vielä itselleni vähemmän tutuista arvopapereista. Kynäily kannattaa, sillä tällä tavoin saan intensiteettiä omaan oppimiseeni. Muutaman vuoden päästä tulen pitämään valmennuksia halukkaille myös arvopapereihin liittyen. Tämä saattaa arveluttaa epäluuloista lukijaa… Samalla tavalla moni ajatteli kuitenkin myös aloittaessani asuntosijoittamisen: alkuun naureskeltiin ja lopulta pyydettiin mentoriksi. En paukuttele henkseleitä, vaan toivon saavani sinutkin ymmärtämään, että jo muutamassa vuodessa on mahdollista saavuttaa huikeita tuloksia! Kirjoitin ensimmäiset artikkelini asuntosijoittamisesta vuonna 2010 ja vajaassa parissa vuodessa löysin itseni Kauppalehdestä ja tähän mennessä olin ostanut itselleni jo suhteellisen paljon sijoitusasuntoja.

Asuntosijoittaminen tulee jatkossakin olemaan core-osaamistani. Siirtyminen myös muihin omaisuuslajeihin on kuitenkin mielestäni luonnollista ja näin ovat tehneet myös minun esikuvani.

Toivotan sinulle Ystäväni hymyilevää ja menestyksekästä matkaa! Loppupeleissä itse matka on kuitenkin se kaikista hienoin juttu, ei itse tavoitteen saavuttaminen.

www.MarkoKaarto.fi
www.Facebook.com/asuntosijoittaminen

 

 
 
 
 
 

Related Posts