Omt Rahat: Tuulivoiman valtikka siirtynyt Kiinan

Kiinalainen Goldwind ohitti viime vuonna tanskan Vestaksen asennetussa tuulivoimakapasiteetissä. Taustalla on luonnollisesti Kiinan satsaukset uusituvaan energiaan. Kiinan tavoite on nostaa tuulivoimakapasiteetti 200 GW vuoteen 2010 mennessä. Tällä hetkellä on asennettuna 145 GW.

Goldwind on markkinajohtaja kiinassa n.neljänneksen markkinaosuudella. Lisäksi tähyillään kovasti vientimarkkinoille, mm yhdysvaltoihin.

Arvostustaso tuntuu yhtiössä houkuttelevalta:

 

Yhtiö P/E P/CF Osinko EPS kasvu vuodessa
Goldwind 7.8 13 5.3% 327%
Vestas 19.9 1.5% 73%
Gamesa 28.1 12.6 0.5% 90%

Yhdistelmä kasvua ja hyvä osinko tuntuu jopa erikoiselta.

Gamesa arvostusta kiriittää mahdollinen yhdistyminen Siemensin tuulivoibusinekseen, liike joka loisi mailman suurimman tuuliturbiinivalmistajan.

Mikä voisi kampittaa Goldwindin kasvua? Epäilemättä Kiinalainen finanssikriisi, joka jäädyttäisi investoinnit uusiutuvaan energiaan. Tarve korvata nykyisiä saastuttavia  energiamuotoja on sensijaan ilmiselvä kaikille jotka ovat Kiinassa käyneet. Kotimaisia kilpailijoitakin on, viisi mailman kymmensstä suuriommasta turbiinivalmistajasta ovat Kiinalaisia. Suuremmalla yhtiöllä on kuitenkin tässä tuotekehitystä vaativassa lajissa etulyöntiasema.

Related Posts

Talous

OMXH25:n puuttuvat brändit

Perjantaina Piksussa lausuttiin OMXH25:stä, että ”Monet näistä yrityksistämme ovat raaka-aine… painoitteisia.” Saman asian sanoi samana päivänä AP:ssa Hannu Angervuo (matala jalostusaste). Ongelma on yhtä vanha