TV:n tulevaisuus (Samsung)

Itse tykkään maailman muuttumisesta.  Virtuaalimaailma tulee reaaliseksi parin vuoden sisään. Video tulevaisuudesta siitä. Tämä vehje on beta-vaiheessa, mutta sen mahdollisuudet ovat valtavat. Tällä on mahdollista ottaa mukaan parempi kuvanautinto kuin on suuressa elokuvateatterissa. Kuva seuraa katsettasi 360 astetta. Tämä mahdollistaa esim. kotiin/metroon oikean elokuvateatterin tuomisen ja kodin sisustamisen muuten kuin tyhmän TV:n ehdoilla. Ja teatteri seuraa sinua kaikkialle aivan kuten nykyään musiikki kulkee mukana musiikkisoittimessa. Tämä on yksi syy, miksi näyttöteknologia tulee olennaiseksi puhelimissa ja olemme mullistuksen edessä. 

Tässä on yksi esimerkki mikä mahdollistaa kuntonautinnon ja myös jännittävän kokemuksen saamisen pelitelineessä. Voit tehdä vaarallisen tempun, mutta ilman vaaraa. Tuohon on tietenkin helppo liittää fyysistä rasittavuutta niin paljon kuin haluaa, jolloin ei tarvitse itseään rasittaa enää tylsissä kuntolaitteissa. Ja tämä ei ole kaukana, tämä on tätä päivää. 

Tämä mahdollistaa koulutuksen mullistuksen ja kaikenlaisten kokemusten monipuolistumisen. Se kuka hyppää ensin tähän teknologiaan vie ison potin, sen ympärille luodaan paljon laajempi ekosysteemi kuin on nykypuhelimissa. Kokemus on aivan eritasoista kuin perinteellisissä näytöissä.

Itse tykkään tuosta Samsungista kun se on oikeasti muuttamassa jotain täällä maailmassa.

https://www.youtube.com/watch?v=gduaSN2o87Y

http://www.engadget.com/2014/12/08/samsung-gear-vr-launch-faq/

Tämäkin asia tulee mullistamaan niin paljon, ettei Samsung tule olemaan tässä ainoa toimija, vaikka se taitaa olla ensimmäinen suuren voluumin toimija.  Tämä synnyttää kokonaan uuden ekosysteemin, mikä tulee realisoitumaan muutaman vuoden päästä. Markkinatkin ovat huomanneet mahdollisuudet ja eivät vain ole päivitelleet markkinaosuuksien ja tuloksen laskua. 

Itse olen ollut aikasessa ja aukaisin Samsung-positioni jo syyskuussa ja olin aikaisessa, kuten usein. Nyt tuo positioni on voitolla, ei paljon mutta kuitenkin. 

Bloomber ennakoi (http://www.bloomberg.com/quote/SMSN:LI) Samsungin P/E luvun olevan 8,7, PEG luku 0,88. Luvut eivät vaiukuta mahdollisuuksiin nähden kalliilta vaikka omia ongelmia firmalla on. Ne ongelmat näkyvät hinnoittelussa mielestäni jopa liikaa.

7 thoughts on “TV:n tulevaisuus (Samsung)

 1. Innovaattori? Oculus Rift vai Samsung?

  VR-lasit ovat olleet "mullistamassa" maailmaa jo monta kertaa. Ehkä se onnistuu nyt. Ehkä ei.

  Samsung on toki innovatiivinen yhtiö, mutta Oculus Rift oli varsinainen innovaattori VR-laseissa ja Samsung sovitti heidän innovaationsa omaksi tuotteekseen.

   

  Samsungin innovaatiot ovat insinöörivetoisia aivan kuten aikanaan eräällä Suomalaisella muinaisella matkapuhelinyhtiöllä.

  Erilaisten teknisten oivallusten määrä on suuri. Sen sijaan eräs hedelmä-yritys tuntuu ymmärtävän sen mitä käyttäjät oikeasti haluavat. Ao. hedelmä-yritys tuo juuri oikeat asiat oikealla tavalla käyttäjille. Käyttäjät rakastavat tätä ainakin jos mittaa rakkautta yrityksen kyvyllä tehdä tulosta.

  1. VR

   Niitä on kehitelty pitkään ja nyt teknologia on ehkä kypsää yleiseen käyttöön. Nuo suuryhtiöt tuntuvat ostavan mielenkiintoisia teknologiayhtiötä tai sitovat ne itseensä kiinni varsin nopeasti. Kehitys on samanlainen kuin lääketehtaissa, pieniä ei kauhean rikkaita yrityksiä päästetä markkinoille vaan ne ostetaan pois.  Applen suuria ostoja veikkaillaan, koska sen innovointi on lopahtanut.  Tänä vuonna se on tehnyt noin 10 yrityskauppaa, mutta jotain suurta veikkaillaan.

   Noissa VR-laseissa on paljon teknologiaa mitä Samsung myy jo muiden tuotteiden yhteydessä.  Tuo Oculus aloitti Kickstarterissa vasta 2012 ja nyt sen tietää jo monet. Hieno nousu, mutta eiköhän se ole jotenkin tuohon Samsungiin jo sidottu ja nyt jos tuon haluaa, täytyy ostaa myös Samsungin luuri.  Tosin Samsung on sellainen tyyliltään, että se voi hyvinkin antaa tuota teknologiaa korvausta vastaan myös muille. Teknologia alkaa olemaan jo kypsää kun suuryritys kehtaa laittaa nimensä noihin laseihin.

   Tuota syytöstä, että Nokian synti oli myynnin ja asiakasnäkökulman unohtaminen, en ymmärrä. Nokian ongelma oli kun insinöörien ei annettu myyntimiesten takia uudistaa Symbiania tarpeeksi nopeasti. Kaikki vanha roska piti jättää taustalle, puhelinmallien määrä korvasi laadun. Aina tuli joku myyntiväinö sanomaan miten mikäkin piti toimia vaikka homma ei voinut väinön mukaan toimia. Mutta väinöllä oli valta.

   1. En minäkään…

    "Tuota syytöstä, että Nokian synti oli myynnin ja asiakasnäkökulman unohtaminen, en ymmärrä". En minäkään. Sen sijaan väitin ja väitän edelleen, että käyttäjien todelliset tarpeet jäivät todellisuudessa huomaamatta tai ainakin huomioimatta.

     

    PS. Facebook muuten osti Oculuksen 2 miljardilla jo kesällä.

     

   2. olen samaa mieltä

    Nokian tapauksessa käyttäjien todelliset tarpeet jäi varmasti huomioimatta Applen tullessa markkinoille. Se ei varmasti johtunut kuitenkaan siitä ettei Nokian tuotekehittäjät olisi halunneet vastata Applen haasteeseen vaan heidän ei annettu vastata siihen. Nokian myyntihenkilöt vähättelivät Applen uhkaa. Applella on hyvä systeemi kun se ei päästä  kauhean raakiletta markkinoille. Myyjät varmaan haluaisi, mutta jollakin on järkeä sanoa, että tehdään tuote ensin valmiiksi.

    Enpä huomannut, että Oculus on myyty jo Facebookille. Mitähän tuo FB oikein meinaa kun se ostelee kovilla hinnoilla vaikka mitä. Firma hakenee suuntaa. Tuo Sonyn Morpheus on samansuuntainen yritys kuin nuo Samsungin VR-lasit. Eiköhän nuo lasit nyt lähiaikoina yleisty kun niin moni touhuaa niiden parissa. Jotenkin en usko tuohon Googlen visioon noista laseista. 

   3. Toivottavasti samsung modaa sen PC käyttöön

    Kaveri suositteli tuota Samsung Gear VR näyttöä. Siinä on aika hyvä resoluutio (2560*1440 px) joka on suurempi kuin full HD. Se voisi täyttää minun vaatimustasoni. Mutta kenelläkään ei ole vielä käyttökokemuksia. Hinta olisi minun kannaltani sama kuin suuri 4K näyttö. Itse laite maksaa 200$ ja lisäksi tarvitaan Galaxy note 4 joka on tällä hetkellä 734€.

    Taidan kuitenkin päätyä ison 4K näytön ostamiseen, kun tuo samsungin tuote on enempi tarkoitettu pelaamiseen kuin työntekoon. Ja se on rajoittunut google android alustalle. Toivottavasti samsung modaa tuon tuotteen myös pc maailmaan niin sitten minä ostan sellaisen.  Sitten voi tehdä matkallakin töitä kun on kunnon näyttö, joka sopii kassiin mukaan.

   4. VR lasit PC käyttöön

    Täällä on PC käyttöön vastaavat (full HD versio): http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15996/dnjmt/Oculus-Rift-VR-lasit

    Kilpailevat hyvin full HD näytön kanssa – kaverit sano. En ole itse vielä kokeillut.

    Näitten hinta putoo nopeesti alemmas kuin full HD näyttöjen. Niissä on vähemmän materiaalia ja kuljetus ja myyntilogistiikka on helppo. Luulisin, että kokemus on suurin piirtein samaa luokkaa. 

  2. VR lasit = junan juoma-astian lasit

   Eikö valtion rautatiet ole poistanut juoma-astiat junista. Mistä ihmeen VR-lasista te puhutte.

   Taidatte olla sukua sille porukalle, joka puhuu tuumista senttien sijaan.

Comments are closed.

Related Posts