Työllistämistuet eivät toimi – liikaa byrokratiaa

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ei usko valtion tukiin perustuvaan työllistämiseen. ”Työpaikat syntyvät, jos ovat syntyäkseen, etupäässä pieniin yrityksiin. Tukien hakeminen ja niistä raportointi on liian raskasta yrittäjälle, jonka päähuoli on kerätä tulosta viivan alle”, kirjoittaa Suokas tuoreessa blogissaan.

Hallitus on sormi suussa. Työttömät pitäisi saada töihin, mutta työpaikkoja ei ole. Ratkaisua haetaan työttömien kyttäämisestä ja etujen leikkaamisesta. Tällä syntyy uusia työpaikkoja kuitenkin vain kyttääjille.

Kyösti Suokas kertoo kokemuksistaan seuraavasti ”Menin ensimmäistä kertaa rakennustyömaalle 15-vuotiaana. Työkavereina oli muiden ohella juoppoja, jotka kävivät töissä selvinä kausinaan. Jos mestarin olisi pitänyt ennen palkkausta seurustella viranomaisten kanssa ja täyttää tukihakemuksia, ainakin minä ja Aperita-miehet olisimme jääneet työmaan ulkopuolelle.”

 

Suokas kertoo esimerkin rakennusalalle suunnitellusta hankkeesta, jossa syrjäytymisuhan alla olevat nuoret olisivat päässeet palkkatuella rakennustöihin. Hankkeessa oli mukana työministeri ja viime kädessä jopa presidentti. ”Ministeriössä virkamiehet yksi toisensa jälkeen kertoivat, miksi homma on äärimmäisen hankalaa. Viimein nykäistiin hihasta EU-kortti, joka lopetti koko leikin”, muistelee Suokas.

One thought on “Työllistämistuet eivät toimi – liikaa byrokratiaa

  1. Liiketoiminta kärsii, jos hakee valtion tukia

    Olen itse työllistänyt itseni ohella toisinaan yhden tai pari henkilöä. Allekirjoitan täysin Kyösti Suokaksen näkemyksen. Minun ei ole mahdollista miettiä valtion tukia. Jos niitä mietin, niin sitten menee fokus tärkeimmästä, eikä jäljelle jää muuta kuin valtion tuet ja virkamiesten palvominen. Liiketoiminta katoaa.

Comments are closed.

Related Posts