Työn verottaminen kevenee ensi vuonna vajaalla prosentilla

Yhteiskunta

Palkansaajamaksujen muutokset ja hallituksen verokaavailut keventävät palkkaverotusta 0,7….1,3% vuonna 2024 selviää Veronmaksajien keskusliiton tekemästä lasekelmasta.

Keskituloisen 3840 euroa kuukaudessa tienaavan palkansaajan verotus kevenee 0,7 prosenttiyksikköä, mikä jättää palkasta 340 euroa enemmän käteen vuodessa. Pienipalkkaisen 2000 euroa ansaitsevan verotus kevenee ensi vuonna 1,0 prosenttiyksikköä ja hyväpalkkaisen 8000 euroa tienaavan 0,7 prosenttiyksikköä.

Suurimmillaan kevennys on 14000 euron kuukausituloilla 1,3 prosenttiyksikköä, mihin vaikuttaa väliaikaisen solidaarisuusveron jatkaminen uudella tulorajalla.

Näissä Veronmaksajain Keskusliiton laskelmissa palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun oletetaan alenevan 0,71 prosenttiyksikköä, sairausvakuutuksen päivärahamaksun 0,25 prosenttiyksikköä ja sairaanhoitomaksun 0,08 prosenttiyksikköä. Lisäksi on huomioitu valtiovarainmininisteriön budjettiehdotukseen sisältyvät työtulovähennyksen korotus sekä solidaarisuusveron jatkaminen.

Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen kertoo, että palkansaajien verotuksen keveneminen on ensi vuonna käytännössä sosiaalivakuutusmaksujen alenemisen varassa.

 

Kuvan lähde:   pixabay

 

 

One thought on “Työn verottaminen kevenee ensi vuonna vajaalla prosentilla

  1. Muutamia pieniä askeleita otetaan oikeaan suuntaan tämän hallituksen ensimmäisenä hallitusvuotena. Tämä palkkaveron kevennys on eräs esimerkki. Lisää pitäisi tulla tulevina vuosina ja vielä seuraavankin hallituksen aikana.

    Minä olen pikkasen skeptinen. Epäilen sitä jatkuuko muutos vai näivettyykö tämä maa jatkossakin. Olen alkanut opetella saksaa siltä varalta että tulee tarpeelliseksi muuttaa keski-Eurooppaan pakoon tämän maan velkataakkaa.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html
Tuloskausi Q1/2024
 
Positiiviset yllättäjät
 

Odotukseni ylitti 33% seuraamistani yhtiöistä.

Suuret amerikkalaiset Alphabet, Amazon, Apple ja Microsoft tekivät kaikki hyvän tuloksen.

Konepajoissa oli myös monta positiivista yllättäjää. Cargotec ja Wärtsilä