Veckans Affärer: Osta Husqvarna ja Partnertech

Veckans Affärer suosittelee Husqvarnan ja Partnertechin osakkeiden ostoa viimeisimmässä numerossaan.

Suomessakin toimiva alihankintayhtiö Partnertech on VA:n mukaan Tukholman pörssin halvimpia yhtiöitä josa katso suhdelukea price/sales, joka on 0.15. Taantuma rankaisi alihankintayhtiötä julmasti, ja yhtiö sai aikaan ensimmäisen positiivisen tuloksen pitkään aikaan viime vuoden neljännellä kvartaalilla. Nyt yhtiön tulos paranee sekä suhdanteen että saneeraustoimien takia. Yhtiöllä on nyt lisäksi hyvä stabiili asiakskunta johon kuuluvat mm. Axis, Tomra, Getinge, Micronic Mydata, Tetrapak, Electrolux ja Biotage. Yhtiön palvelusortimentti ulottuu myös tuotekehityspalveluihin. VA ennustaa vuodelle 2011 EPS: 2.01 SEK, jolloin p/e on 13. Viime vuosikymmenen huipputasolle (EPS: 4 SEK) ei pitäisi olla mikään mahdottomuus vuonna 2012, jolloin p/e olisi 6. VA kuitenkin huomauttaa että yhtiö on hyvin suhdanneherkkä. Lisäksi kilpailu suurien kansainvälisten pelureidan kanssa voi koventua.

Husqvarna:lla on VA:n mukaan ollut vastoinkäymisiä USA:n markkinoilla joilla myynti laski 13% vuonna 2010. Kuluttajien matalamman ostovoiman lisäksi yhtiö on saanut vähemmän hyllytilaa tavarataloketjujen puutarhaosastoilla. Uuusi strategia siirtää myyntikanavan pääosin tavarataloista erikoismyymälöihin joissa on mahdollista saada hieman parempaa katetta. Lehti ennustaa nyt maltillista toipumista tänä vuonna, mutta varsinaista buumia vuodelle 2012. Tälle vuodelle ennustetaan jo kohtuullista tulosta  (EPS 2011 :3.6 2012: 4.4 SEK) mikä näkyy p/e-suhteessa  (2011: 14 , 2012:11). Yhtiöllä on myös hyvin vähän Aasian-toimintaa, mikä on kasvumahdollisuus.

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä