Veckans affärer: Verkko-osakevälittäjät ovat hyviä sijoituksia

Sekä Nordnet että Avanza ovat kiinnostavia ostokohteita nykykursseilla kirjoittaa Veckans Affärer.

 

Viisi vuotta sitten Nordnetillä ja Avanzalla oli yhtä suuret pörssiarvot. Tänään Avanza on kaksi kertaa  Nordnettiä kalliimpi.

Yritykset ovat nytkin menossa eri suuntiin. Nordnetin Carl-Viggo Östlund vähentää henkilöstöä kun Avanzan Nicklas Storåkers kehuu rekrytointitahdin kasvavan ja että uudet strategiaa tukevat toimitilat on hankittu.

Avanzan osinkotuotto on noussut 4% kun Nordnetillä on 2%.

Avanzas voitto on yhdenksänkertaistunut IT-kriisin jälkeen kun Nordnet on polkenut paikallaan viimeiset neljä vuotta.

Nordnetin miljardin kruunun liikevaihto 50% Avanzaa suurempi vaikka hallinnassa olevat varat ovat melkein samankokoiset. Nordnetin asiakkaat ovat aktiivisempiä day-tradereitä.

VA näkee molempien yhtiöiden tulevaisuuden valoisana. Tulosta parantaa korkotason edessä oleva nousu jonka avulla myös korkomarginaalia voidaan parantaa.

VA ennustaa Nordetille vuodelle 2011 eps 1.4 SEK eli p/e 14 nykykurssilla. Lisäpotentiaalia tuo käynnistetty säästöohjelma.

Avanzalle vastaavat luvut 13.2 SEK ja 18. Avanzalla houkuttelee kasvavat eläkesäästömarkkinat jotka ovat siirtymässä pois perinteisiltä vakuutusyhtiöiltä.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla