Veckans affärer: Verkko-osakevälittäjät ovat hyviä sijoituksia

Sekä Nordnet että Avanza ovat kiinnostavia ostokohteita nykykursseilla kirjoittaa Veckans Affärer.

 

Viisi vuotta sitten Nordnetillä ja Avanzalla oli yhtä suuret pörssiarvot. Tänään Avanza on kaksi kertaa  Nordnettiä kalliimpi.

Yritykset ovat nytkin menossa eri suuntiin. Nordnetin Carl-Viggo Östlund vähentää henkilöstöä kun Avanzan Nicklas Storåkers kehuu rekrytointitahdin kasvavan ja että uudet strategiaa tukevat toimitilat on hankittu.

Avanzan osinkotuotto on noussut 4% kun Nordnetillä on 2%.

Avanzas voitto on yhdenksänkertaistunut IT-kriisin jälkeen kun Nordnet on polkenut paikallaan viimeiset neljä vuotta.

Nordnetin miljardin kruunun liikevaihto 50% Avanzaa suurempi vaikka hallinnassa olevat varat ovat melkein samankokoiset. Nordnetin asiakkaat ovat aktiivisempiä day-tradereitä.

VA näkee molempien yhtiöiden tulevaisuuden valoisana. Tulosta parantaa korkotason edessä oleva nousu jonka avulla myös korkomarginaalia voidaan parantaa.

VA ennustaa Nordetille vuodelle 2011 eps 1.4 SEK eli p/e 14 nykykurssilla. Lisäpotentiaalia tuo käynnistetty säästöohjelma.

Avanzalle vastaavat luvut 13.2 SEK ja 18. Avanzalla houkuttelee kasvavat eläkesäästömarkkinat jotka ovat siirtymässä pois perinteisiltä vakuutusyhtiöiltä.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com